Український католицький університет започаткував стипендію імені Дмитра Коцюбайла

15:24, 14.06.2023
Український католицький університет започаткував стипендію імені Дмитра Коцюбайла

В Україні створили премію на честь полеглого героя України Дмитра Коцюбайла.

В Українському католицькому університеті анонсували створення стипендії на честь полеглого героя України Дмитра Коцюбайла з позивним "Да Вінчі".  Ініціаторкою фонду стала дівчина військовослужбовця Аліна Михайлова.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють в УКУ. 

 

Стипендію імені Дмитра Коцюбайла вручатимуть студентам за активну волонтерську діяльність й зокрема тим, хто підтримував та допомагав військовим, ветеранам та їхнім сім’ям. 

 

Ініціаторка – керівниця медичної служби "Ульф" механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі" Аліна Михайлова розповіла, що ця стипендія для неї передусім "про пам’ять й продовження справи нареченого".  

 

«Його головною мотивацією була вільна, незалежна, успішна, квітуча Україна. А цього неможливо досягнути без освічених українців. Дмитро прагнув до навчання все своє життя, у різних сферах вдосконалював себе, вчився нового. Він з дитинства розумів важливість освіти. Тому ми з його родиною хочемо цією стипендією дати можливість людям отримати якісну, сучасну і таку потрібну освіту в Українському католицькому університеті», – повідомила Аліна.  

 

Проректорка УКУ Наталка Климовська зазначила, що ціль університету –  зібрати 100 тисяч доларів у сталий фонд, який дозволить генерувати стипендію "Да Вінчі" й покривати витрати на навчання студента/студентки в університеті щороку.

 

Скласти пожертву на стипендіальний фонд імені Дмитра Коцюбайла можна за посиланням.

 

Дмитро Коцюбайло – український доброволець, командир 1-го ОМБ "Вовки Да Вінчі" ЗСУ, учасник російсько-української війни з 2014 року. 

 

На початку грудня 2021 року "да Вінчі" отримав найвищу державну нагороду – звання Героя України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Він став першим добровольцем, який прижиттєво отримав таке звання. 

 

Чоловік загинув 7 березня під Бахмутом. Під час виконання завдань біля нього розірвалася мінометна міна й один з уламків влучив у шию. Чоловіку було 27 років.

 

Як повідомляла УМ, на петицію із пропозицією перейменувати одну з вулиць столиці на честь загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла відреагував мер Києва Віталій Кличко. Він зазначив, що це питання винесуть на електронне голосування.