Справа Гандзюк: прокурор просить засудити Мангера та Левіна на 10 років кожного

17:52, 11.05.2023
Справа Гандзюк: прокурор просить засудити Мангера та Левіна на 10 років кожного

Олексій Левін (ліворуч) та Владислав Мангер. (Фото з відкритих джерел)

Представник сторони обвинувачення, прокурор Андрій Синюк просить суд визнати винними ексголову Херсонської облради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж облради Олексія Левіна за звинуваченням в організації нападу на активістку Катерину Гандзюк, який призвів до її смерті, та засудити кожного з них до 10 років позбавлення волі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють журналісти видання Ґрати з-зали суду в четвер.

 

«11 травня суддя Юлія Іваніна оголосила початок дебатів сторін у справі про організацію нападу на активістку. Виступаючи в суді, прокурор Андрій Синюк просив суд визнати Мангера та Левіна винними та призначити їм покарання у вигляді 10 років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

 

За версією обвинувачення, через особисту неприязнь до Гандзюк посадовець Мангер ще у липні 2018 року вирішив організувати та замовити на неї напад. Відтак, він звернувся до Олексія Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської облради, "вихідця з кримінального середовища та одного з лідерів "банди Москалів", яка протягом 2005-2006 років чинила рекомендовані злочини".

 

При цьому, Левін був судимий за бандитизм, замахи та вбивства.

 

«Владислав Мангер та Олексій Левін провину в організації нападу на Катерину Гандзюк не визнають, вони виступлять у дебатах у понеділок, 15 травня», - пише видання.

 

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку і облили сірчаною кислотою. Гандзюк потрапила в реанімаційне відділення. 4 листопада активістка померла в лікарні.

 

Як повідомляла «УМ», 6 червня 2019 року суд ухвалив вироки п'яти виконавцям убивства Гандзюк - вони отримали від трьох до шести з половиною років ув'язнення. Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства.

 

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

 

12 серпня Київський апеляційний суд закріпив справу Владислава Мангера та Олексія Левіна за Дніпровським районним судом Києва.