Журналіст Бутусов бажає взяти на поруки полковника розвідки Червінського

16:50, 25.04.2023
Журналіст Бутусов бажає взяти на поруки полковника розвідки Червінського

Роман Черівнський та Юрій Бутусов у суді. (facebook.com/butusov.yuriy)

Відомий журналіст Юрій Бутусов подав заяву про бажання взяти на поруки полковника Романа Червінського, якого нещодавно затримало СБУ на Тернопільщині у справі щодо обстрілу аеродрому «Канатове».

 

Як інформує Україна молода, про це Юрій Бутусов написав у соцмережах та оприлюднив світлину із зали суду у вівторок.

 

«Тільки що подав заяву про бажання взяти на поруки полковника Романа Червінського, співробітника СБУ та ГУР, заслуженого героя війни за незалежність України. Росіяни можуть сьогодні радіти - Роман Червінський, який був безпосередньо дотичний до ліквідації цілої низки російських командирів, в тому числі "Мотороли" та "Гіві", заводиться у наручниках до зали суду за вигаданим правопорушенням», - зазначив журналіст.

 

За словами Бутусова, соромно на таке взагалі дивитись.

 

«Це робить влада, яка три роки брехала, що війни не буде, що вони добились миру, і замість снарядів будувала мости на шляхах російського вторгнення. Але чимало людей виступають на підтримку Романа, це дає надію, що під тиском громадської думки спроби його покарати проваляться. Це помста за публічні свідчення по "Вагнергейту", нічого спільного з правосуддям ця замовна справа не має, і це усі чудово розуміють», - пише журналіст.

 

За його даними, Червінський «для себе усі компроміси давно відрізав, тримати його за ґратами можуть тільки на замовлення і під тиском влади, це не справедливо та ганебно для держави».

 

Раніше ЗМІ повідомляли, що українські військові кілька місяців вербували пілота рф для викрадення літака. Серед них, за даними ЗМІ, був Роман Червінський. Згодом, як зазначили в СБУ, ворожий борт не роздобули, натомість ворог дізнався, де розміщувалися українські літаки й особовий склад. І завдав ракетного удару по аеродрому "Канатове".

 

Як повідомляла «УМ», в понеділок СБУ повідомила про затримання Червінського на Тернопільщині.