Великодній обмін: з російського полону визволили 130 захисників України, фото

12:34, 16.04.2023
Великодній обмін: з російського полону визволили 130 захисників України, фото

Всі врятовані на Великдень Захисники – рядові та сержанти. (facebook.com/koordshtab)

Україна та московія провели Великодній обмін полоненими у неділю, 16 квітня вранці.

 

Відтак, додому повернулися 130 українських захисників.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у соцмережах.

 

«Ще 130 українських Оборонців вдалося визволити з російського полону на Великдень. Цього разу завдяки зусиллям Координаційного штабу додому повертаються 92 військовослужбовця Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту», - йдеться у повідомленні.

 

 

Зазначається, що всі врятовані Захисники – рядові та сержанти. Більшість з визволених воїнів захищали Україну на Бахмутському та Соледарському напрямках, а також на Запоріжжі, Херсонщині, Луганщині.

 

При цьому, 48 зі 130 звільнених сьогодні Оборонців вважались зниклими безвісти. Частина з урятованих мають поранення, численні контузії та втрачені кінцівки. Також звільнено з полону двох рідних братів, які воювали в районі міста Бахмут.

 

Найстаршому зі звільнених Оборонців вже виповнилося 58 років, наймолодшому – 21 рік.

 

 

До речі, за минулий тиждень команді Координаційного штабу вдалося визволити з неволі ворога 230 наших воїнів. Усі вони зможуть відсвяткувати Паску. У штабі разом з усією країною вітають врятованих Захисників на рідній землі та не припиняють зусиль для звільнення всіх полонених українців.

 

Водночас,глава Офісу президента Андрій Єрмак додає у Телеграмі, що Великодній обмін полоненими відбувався протягом останніх днів у декілька етапів.

 

«Наші люди повертаються додому. Великдень. Квінтесенцією цього свята є надія. Це саме те, що відчували рідні полонених, які так довго чекали на них», - підкреслив Єрмак.

 

 

Як повідомляла «УМ», днями із російського полону Україна визволила ще сотню своїх захисників