Великодня служба: віряни зможуть перебувати у храмах усю ніч

13:37, 13.04.2023
Великодня служба: віряни зможуть перебувати у храмах усю ніч

Віряни, які прийшли на службу до початку комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч. (Фото ПЦУ)

У Києві дозволили вірянам, які прийшли на службу до початку комендантської години, залишитися в храмі на всю ніч, аж до завершення комендантської години.

 

Як інформує Україна молода, про це КМВА у Телеграмі.

 

«Комендантська година не унеможливлює проведення нічного богослужіння у церквах. Віряни, які прийшли на службу до початку комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч, до завершення комендантської години. По завершенню комендантської години люди також можуть відвідати церкви і освятити великодній кошик», - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

 

Він підкреслив, що залишати храми і перебувати на вулицях чи інших громадських місцях під час комендантської години – заборонено.

 

Пан Попко також наголосив, що усі віряни, які вирішать відвідати нічні молебні в храмах, мають самостійно дізнатися про розташування найближчого укриття. Під час оголошення повітряної тривоги і священнослужителі, і відвідувачі мають обов’язково перейти до бомбосховища.

 

У КМВА нагадали, що за попереднім графіком, храми та собори будуть відкриті для усіх вірян для вечірніх та ранкових молебнів 15 та 16 квітня. 

 

15 квітня вечірні молебні проведуть в період з 15:00 до 23:00. А 16 квітня заплановані ранкові молебні – з 5:00 до 18:00 год.

 

Комендантська година триватиме як завжди – з 00:00 до 5:00. Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки без спеціальної перепустки.

 

Якщо в заборонений час людина перебуває на вулиці, то комендантський патруль має право затримати дану особу і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години. А також у разі потреби провести огляд речей, транспортного засобу чи навіть помешкання затриманого.

 

Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу чи (в крайньому разі) вогнепальну зброю. Виходити на вулицю дозволено тільки щоб дійти до найближчого укриття під час повітряної тривоги. 
 

Як повідомляла УМ, влада Київщини не буде скасовувати комендантську годину на Великдень, у храмах зможуть перебувати тільки священники, але буде трансляція святкової служби.