Пошук зниклих безвісти дітей: в Україні запустили додаток

11:22, 07.04.2023
Пошук зниклих безвісти дітей: в  Україні запустили додаток

Тисячі насильницьки вивезених з Україну в росію, відірваних від своїх батьків маленьких дітей.

Спільно з американською організацією Find My Parent Національна поліція України розробили мобільний додаток Reunite Ukraine, спрямований на пошук зниклих безвісти дітей. Додаток запустили в тому числі для пошуку неповнолітніх, яких незаконно депортували в росію.

 

Як інформує УМ, про це 7 квітня повідомили у прес-службі комітету гуманітарної та інформаційної політики у Фейсбуці.

 

Reunite Ukraine працює із залученням технології ШІ, яка допомагає якомога ефективніше знайти інформацію про зниклих людей. ШІ зіставляє дані родичів, і в разі збігу інформації передає працівникам поліції на перевірку.

 

«Якщо завдяки таким інструментам ми знайдемо навіть одну дитину або возз'єднаємо навіть одну родину – це вже буде маленькою перемогою. І з кожним кроком ми зможемо повернути всіх українських дітей додому. Це й можливість для нас безпечно отримати від небайдужих людей інформацію про дітей, які знаходяться на території держави-агресора та Білорусі», – повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

 

Особи, дані яких збігаються в застосунку та дані яких перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.

 

Щоб скористатися додатком, потрібно завантажити його в App Store чи Google Play та творити профіль, вказавши інформацію про себе та свою родину. Важливо додати фото людини, яка розшукується.

 

Як повідомляла УМ, Геноцид як звичка: росія намагається знищити українців з часів царського режиму.