«Весільний бум»: з початку війни одружилося понад 2 тисячі військових

09:59, 31.03.2023
«Весільний бум»: з початку війни одружилося понад 2 тисячі військових

На фото: снайперка з позивним "українська Жанна Д’Арк" Євгенія Емеральд виходить заміж

Повномасштабна війна в Україні загострила почуття і спричинила справжній «весільний бум». Торік шлюбів у країні побільшало на 4%, а військові командири за рік великої війни одружили 2 267 пар.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Опендатабот.

 

Аналітики нагадують, що окрім звичайних реєстрацій у РАГСі, у воєнний час засвідчити кохання та шлюб мають право командири безпосередньо на фронті.

Згідно з постановою Кабміну № 213 за заявою командира наречені можуть оженитися як безпосередньо на передовій, так й по відеозв’язку або ж навіть без присутності одного чи обох молодят.

 

Така можливість на час воєнного стану доступна для пар, де хоча б один із наречених є військовослужбовцем будь-якого утвореного відповідно до законів України військового формування (наприклад, ЗСУ, ТрО тощо), Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки або медичним працівником.

 

«Загалом за рік від початку великої війни командирами було зареєстровано 2 267 союзів. Половина від загальної кількості таких шлюбів відбулася у перші місяці великої війни навесні — 1 338. Пік новостворених таким чином родин за місяць припадає на травень — тоді за заявами командирів одружилися 385 пар. Це 17% від загальної кількості шлюбів, посвідчених командирами, за рік», - зауважують аналітики.

 

Від середини літа кількість шлюбів на передовій поменшала — в середньому, восени та взимку за місяць одружувалось 84 пари.

 

Як повідомляла УМ, загалом впродовж 2022 року, незважаючи на війну в Україні, було зареєстровано 200 409 шлюбів.