Полковник з Міноборони брав по $9 тисяч за зняття з військового обліку

17:18, 14.03.2023
Полковник з Міноборони брав по $9 тисяч за зняття з військового обліку

У полковника вилучено документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, зброю та гроші. (facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)

Працівники ДБР спільно з оперативниками СБУ затримали заступника начальника одного з управлінь Міноборони України під час отримання ним хабаря у сумі 9 тис. доларів США.

 

Таким був «тариф» посадовця для бажаючих отримати «липовий» висновок військово-лікарняної комісії про непридатність до військової служби. Завдяки цьому ухилянтів знімали з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Київська міська прокуратура та ДБР у соцмережах у вівторок.

 

За версією слідства, 60-річний полковник домовився із громадянином України призовного віку про оформлення за грошові кошти документів про зняття з військового обліку для того, щоб останній не підпадав під призов за мобілізацією.

 

 

Полковника затримали в порядку ст. 208 КПК України після передачі документів та одержання коштів.

 

«У ході обшуків, проведених за місцем мешкання посадовця, вилучено документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, аркуші з печатками військових частин РФ, зброю та грошові кошти», - інформують у Київській прокуратурі.

 

 

Наразі досудове розслідування триває. Затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

 

Також вживаються заходи для встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, у тому числі серед працівників районного центру комплектації та соціальної підтримки.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві за оперативного супроводження Головного управління СБУ у місті Києві та Київській області.

 

 

Санкція інкримінованих підозрюваному статей передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатись певною діяльністю, а також з конфіскацією майна.

 

Як повідомляла "УМ", через рік після вторгнення в Україні планують удосконалити роботу ТЦК СП