Герої східного фронту виграють час для контрнаступу ЗСУ - Сирський

18:11, 11.03.2023
Герої східного фронту виграють час для контрнаступу ЗСУ - Сирський

Українські військові намагаються виграти час, щоб розпочати контрнаступ на Сході (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський заявив, що контрнаступ Збройних сил уже не за горами. Але наразі на сході українські воїни мають виграти час для накопичування резервів та початку наступальної операції.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ.

 

«Справжні герої зараз – це захисники, які на своїх плечах тримають східний фронт та, не шкодуючи ані себе, ані ворогів, завдають йому максимальних втрат. Необхідно виграти час для накопичування резервів та початку контрнаступу, який вже не за горами», - зазначив командувач.

 

Зазначається, що Сирський продовжує роботу на фронті й перебуває на найважливіших його ділянках разом зі своїми підрозділами. Українські військові дають гідну відсіч ворогу та продовжують утримувати Бахмут.

 

Для оборони Бахмута залучені сили та ресурси, які не дають противнику реалізувати свій задум, ламають його плани та змушують відмовитись від просування вперед, заявили Сухопутні війська.

 

Там додали, що Сирський постійно тримає на контролі оперативну обстановку на фронті та вживає необхідних заходів щодо утримання Бахмута під українським контролем.

 

Як повідомляла УМ, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що Україна зможе почати широкомасштабний контрнаступ уже у наступні місяці за умови, якщо отримає від міжнародних партнерів необхідну військову допомогу.