Північну операційну зону України посилили мобільними вогневими групами ППО, відео

13:37, 10.03.2023
Північну операційну зону України посилили мобільними вогневими групами ППО, відео

Серед основних завдань мобільних вогневих груп – розвідка повітряного простору та знищення повітряного противника. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Командування Об'єднаних Сил ЗСУ продовжує посилювати протиповітряну оборону Північної операційної зони України.

 

Посилення відбувається за рахунок створення нових мобільних вогневих груп.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Командування Об'єднаних Сил ЗСУ в соцмережах у п’ятницю.  

 

Зокрема, командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв нагадав, що наприкінці 2022 року в Північній операційній зоні почали застосовувати мобільні вогневі групи протиповітряної оборони.

 

За цей час дані підрозділи зарекомендували себе досить добре та знищили десятки повітряних цілей.

 

Саме тому, на переконання командувача, якщо їхня кількість поступово зростатиме, то й ефективність теж буде підвищуватися.

 

 

«Для ворога основна мета - влучити в наші об'єкти критичної інфраструктури, тому він обирає маршрути, що ефективні для його засобів повітряного нападу. Ми ж навпаки, аналізуємо та протидіємо його підступним замислам», - каже пан Наєв.

 

За словами генерал-лейтенанта, поява мобільних вогневих груп – це вдала оптимізація Збройних сил України. На автомобілі, що надані волонтерами, встановлюється відповідне озброєння. Зокрема, великокаліберний кулемет або переносний зенитно-ракетний комплекс.

 

«Насичуючи нашу систему протиповітряної оборони такими групами, ми підвищуємо ефективність оборони в цілому», - констатує командувач.

 

 

Серед основних завдань мобільних вогневих груп – розвідка повітряного простору та знищення повітряного противника. Але, головною перевагою порівняно зі стаціонарними комплексами є швидке розгортання – до десяти хвилин, а також здатність переміщуватися на місцевості залежно від напрямку виявлення противника.

 

Склад такої групи може налічувати до чотирьох військовослужбовців – водій, кулеметник, оператор ПЗРК та командир групи. Щодо маршрутів, їх обирають за результатами аналізу попередніх повітряних ударів ворога.

 

 

Як повідомляла «УМ», українська ППО відбила черговий масований ракетний удар рашистів 9 березня.