Загинули у Бахмуті: Київ попрощався із батьком і сином Хомюками

12:33, 10.03.2023
Загинули у Бахмуті: Київ попрощався із батьком і сином Хомюками

Батько й син Хомюки загинули разом від ворожого снаряда.

У Києві у п"ятницю 10 березня попрощалися із загиблими під містом Бахмут у Донецькій області батьком та сином – Олегом і Микитою Хомюками.

 

Як інформує УМ, громадянська панахида відбулася 10 березня на столичному Майдані Незалежності.

 

Олег із позивним "Хома" та його син Микита з позивним "Турист" загинули в боях за Бахмут.

 

Під час обстрілу батько накрив собою сина, але снаряд розірвався біля їхніх голів. Чоловіки загинули разом.

 

Хомюки з перших днів повномасштабної російсько-української війни долучилися до складу 206 окремого батальйону Сил територіальної оборони Збройних сил України. Вони визволяли Київську та Херсонську області, потім обороняли Бахмут.

 

Поховають батька та сина Хомюків на Лісовому кладовищі в Києві.

 

Побратими розповідають про загиблих на сторінці батальйону у Фейсбуці:

 

 

“Батько, солдат Олег із позивним “Хома”. Добрий, щирий та відвертий. Він першим поспішав на допомогу, дбав про товаришів, намагався розрадити чи просто підтримати. Опікувався долею сина і всіх інших молодших товаришів, котрих вважав за дітей і це надихало Олега рухатися далі, долаючи труднощі військового шляху”.

 

“Син, старший солдат Микита “Турист” – але побратими зазвичай звали його “молодшим Хомою”, бо з батьком вони були нерозлучні. Микита був відкритий світу, захоплювався подорожами і часто згадував, як вони з батьком любили тихий відпочинок на природі. Він був сповнений бажання стати справжнім воїном: навчався, розвивав навички, не зупинявся і прагнув опанувати різні військові спеціальності. Сумлінний та наполегливий, молодий та ще не одружений – ти міг би стати гідним батьком і виховати власних дітей в любові до країни, але не судилося”.

 

Нагадаємо, у Бахмуті на Донеччині триваю жорстокі бої. Загарбники використовують усі можливі засоби для оточення міста, але українські військові тримають оборону.

 

Як повідомляла УМ, напередодні в селі Бовшів на Івано-Франківщині попрощалися з Героєм України Дмитром Коцюбайлом на позивний Да Вінчі.