Герой України Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» буде похований у Києві 10 березня

14:19, 08.03.2023
Герой України Дмитро  Коцюбайло «Да Вінчі» буде похований у Києві 10 березня

З Дмитром Коцюбайлом «Да Вінчі» попрощаються у рідному селі й поховають у столиці. (facebook.com/vadum.kotsybailo)

Загиблого Героя України, добровольця Дмитра Коцюбайла на псевдо «Да Вінчі» поховають 10 березня у столиці. Перед тим прощання пройде у рідному селі, на Івано-Франківщині. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив брат загиблого захисника, Вадим Коцюбайло.

 

«Прощання з нашим легендарним Дмитром Коцюбайлом, другом Да Вінчі, сином, коханим, рідним, братом, побратимом розпочнеться завтра на рідній землі – у с. Бовшів (Бурштинська громада) 9 березня о 12:00 в будинку культури, опісля – в церкві. Поховання відбудеться 10 березня в столиці України», – йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської области України. Освіту здобував у Бовшівській загальноосвітній школі та Івано-Франківському художному ліцеї.

 

Попри юний вік, Дмитро брав активну участь у Революції Гідності. По її завершенню, у 17 років, пішов захищати Україну від російської агресії зі зброєю в руках. У 2014-му командував взводом добровольців, а у 2015-му – добровольчою ротою.

 

17 березня 2016 року призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

 

30 листопада 2021 року був удостоєний найвищої державної нагороди – звання Героя України із врученням «Золотої Зірки». Як зазначено в указі президента Володимира Зеленського, високе звання присвоєне Дмитрові Коцюбайлу «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України».

 

Раніше Дмитро Коцюбайло говорив, що окуповані території України треба звільняти виключно силовим способом. Він говорив, що українцям потрібно розраховувати на самих себе, на свою армію, на своїх героїв.

 

Як повідомляла УМ, легендарний Герой України, комбат 67-ї окремої механізованої бригади Дмитро Коцюбайло позивним «Да Вінчі» загинув у запеклому бою під Бахмутом у вівторок, 7 березня.