Перша палестинка Саллі Азар висвячена на пастора у Єрусалимі

14:04, 23.01.2023
Перша палестинка Саллі Азар висвячена на пастора у Єрусалимі

Саллі Азар стане першою жінкою - пастирем у Єрусалимі (Фото з відкритих джерел)

У Єрусалимі, на Святій Землі в  лютеранській церкві відбулося церемонії висвячення першої палестинської жінки-пастора.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Associated Press.

 

Саллі Азар очолить англомовну громаду церкви Викупителя — це Євангелічно-лютеранська церква Йорданії та Святої Землі. Висвячення Азар провели в переповненій натовпом церкві в Старому місті Єрусалиму.

 

За даними Близькосхідної ради церков, Азар стане однією з пʼяти висвячених жінок на Близькому Сході, приєднавшись до однієї жінки в Сирії та трьох у Лівані.

 

Євангелічно-лютеранська церква заявляє, що має близько 3 тисяч послідовників у Єрусалимі, на Західному березі річки Йордан і в Йорданії. Християни становлять меншість на палестинських територіях, в Ізраїлі та Йорданії. Більшість християн там належать до грецької православної та латинської католицької церков, які не допускають жінок-священників.

 

Проте за останні кілька десятиліть дедалі більше протестантських церков висвячують жінок. Вони мають невеликі місцеві громади, а також школи та лікарні на Святій Землі.

 

Як повідомляла УМ, війна в Україні досягла світових масштабів – заявив Папа Римський Франциск. Він вважає, що бойові дії незабаром не закінчаться.