День Соборності: у Дніпрі діти-переселенці розгорнули 20-метровий прапор України

16:55, 21.01.2023
День Соборності: у Дніпрі діти-переселенці розгорнули 20-метровий прапор України

Діти - переселенці вважають, що Дніпро став центром, що згуртовує тих, хто змушений покинути свої домівки через обстріли

У Дніпрі на льодовій арені діти-переселенці розгорнули 20-метровий прапор з нагоди Дня Соборності України. Учасниками акції стали діти, які навчались у медіаакадемії — юні кореспонденти. Вони й надалі планують вивчати журналістику.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне.

 

Одна з учасниць акції — 17-річна переселенка з Маріуполя Анастасія Біла. Дівчина розповідає, що разом з сім’єю залишалась у місті до 24-го березня:

 

«Виїжджали ми, коли наша частина міста була вже окупована. Було страшно. Наш будинок постраждав не так сильно, як інші. Наш не горів, але було вісім влучань по будинку. Для мене будь-яке державне свято — це приємно, тому, що мені подобається культура України».

 

 

Інший учасник акції, 15-річний переселенець з Сєвєродонецька Гліб Клочко, говорить:

 

 

«День Соборності показує, наскільки вільна наша країна. Я був місяць під обстрілами, нас атакували "Градами" щодня. І коли був приліт у сусідній будинок, ми зібралися і виїхали”».

 

Координаторка акції благодійного фонду «Добро тут» Людмила Паша вважає, що Дніпро став центром, який згуртовує громаду переселенців:

 

«У цей день Дніпро об’єднав нас, всіх вимушених переселенців, які вимушено покинули свої домівки й приїхали до міста Дніпра. Я теж двічі вимушена переселенка з 2014-го року, приїхала до міста Маріуполь. А в тому році, я переїхала до міста Дніпро, який теж дав мені притулок й захистив».

 

Як повідомляла УМ, у Чернігові на схилі Катерининської церкви з нагоди Дня захисників та захисниць розгорнули найбільший в'язаний державний прапор України. Стяг був представлений 14 жовтня, таким чином встановивши рекорд України.