Епіфаній удруге звершить богослужіння в Києво-Печерській лаврі

12:17, 14.01.2023
Епіфаній удруге звершить богослужіння в Києво-Печерській лаврі

Літургія пройде 19 січня 2023 року в Успенському соборі о 9:00. (Фото з відкритих джерел)

Богослужіння з нагоди свята Богоявлення Хрещення Господнього предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній звершить у Свято-Успенському соборі – це буде вже друге богослужіння предстоятеля Православної церкви України в Києво-Печерській лаврі.

 

Як інформує УМ, про це 14 січня інформує пресслужба ПЦУ.

 

Літургія пройде 19 січня 2023 року в Успенському соборі о 9:00.

 

Належний дозвіл від Міністерства культури та інформаційної політики України Православна церква України отримала, а з Національним заповідником «Києво-Печерська лавра» підписано відповідну угоду.

 

Вперше богослужіння предстоятеля Православної церкви України в Києво-Печерській лаврі пройшло 7 січня 2023 року.

 

Очільник ПЦУ Епіфаній вперше звершить богослужіння в Києво-Печерській лаврі. Це станеться на РіздвоОчільник ПЦУ Епіфаній вперше звершить богослужіння в Києво-Печерській лаврі. Це станеться на Різдво

 

Перед Новим роком заповідник «Києво-Печерська лавра» повідомив УПЦ Московського патріархату, що з 1 січня не продовжує договір із нею на користування Успенським собором та Трапезною церквою у Верхній лаврі.

 

Як повідомляла «УМ», в останні місяці СБУ зібрала достатньо доказів співпраці московського попівства з російськими окупантами, виправдання агресії рф проти України та пропаганди «русского міра».

 

Від 1 січня 2023 року уряд не продовжив оренду храмів Верхньої Лаври – Успенського собору та Трапезної церкви так званою УПЦ МП.

 

Вже 7 січня в Успенському соборі відбулася історична подія: вперше за останні 300 з лишком років Різдвяну службу тут провела Помісна автокефальна ПЦУ на чолі з Предстоятелем Епіфанієм.