Рейтинг найсильніших армій світу: ЗСУ посіли 15 місце

15:29, 07.01.2023
Рейтинг найсильніших армій світу: ЗСУ посіли 15 місце

ЗСУ вдалося обійти в рейтингу армії Ірану, Ізраїлю, Австралії, Саудівської Аравії, Іспанії, Тайваню та Німеччини.

Українська армія зайняла 15 сходинку серед найсильніших армій світу. Дослідники провели ранжування країн світу на основі наявної вогневої потужності.

 

Як інформує Україна молода, про це пише Global Firepower. 

 

У остаточному рейтингу використовується понад 60 окремих факторів для визначення оцінки певної країни з категоріями, починаючи від кількості військових підрозділів і фінансового стану до матеріально-технічних можливостей і географії.

 

Унікальна формула дослідження дозволяє меншим, більш технологічно просунутим, державам конкурувати з більшими, менш розвиненими державами, а спеціальні модифікатори у вигляді бонусів і штрафів застосовуються для подальшого вдосконалення списку, який складається щорічно.

 

Для огляду враховано загалом 145 світових держав. 

 

Рейтинг найсильніших армій світу 

 

США. Росія. Китай. Індія. Велика Британія. Північна Корея. Пакистан. Японія. Франція. Італія. Туреччина. Бразилія. Індонезія. Єгипет. Україна. Австралія. Іран. Ізраїль. В'єтнам. Польща. 

 

Закривають цей рейтинг Молдова, Бенін і Бутан. 

 

Як повідомляла УМ, у 2021 році украінська армія увійшла до ТОП— 25 армій світу. Таким чином, за два роки ЗСУ піднялися на чотири місця у світовому рейтингу.

 

Нагадаємо, що торік Україна піднялась на три сходинки в рейтингу найсильніших армій світу. На початку 2022 року українська армія займала 22 місце серед 140 найпотужніших армій світу. У 2020 році Україна займали 27 місце. Наприклад, у 2014 році у рейтингу найсильніших армій світу Україна піднялася на 21 місце.