Задля ЗСУ школярка обрізала 17-річну косу

13:31, 06.01.2023
Задля ЗСУ школярка обрізала 17-річну косу

Віка Сушиліна. (Фото Суспільне)

Вікторія Сушиліна, школярка з Кропивницького, відрізала волосся, яке відрощувала від народження, щоб зібрати грошей для Збройних сил.

 

Як інформує УМ, про це вона розповіла «Суспільному».

 

Від продажу своєї довгої коси дівчина заробили 6 560 гривень,.

 

Усі кошти 17-річна Віка передала українській армії, наголосивши, що для доброї справи їй волосся не шкода.

 

На рішення змінити зачіску з користю Віку надихнули інші дівчата, які відрізали волосся, аби підтримати українських захисників на фронті.

 

 "Спочатку я хотіла не так багато відрізати, але подумала, що було б корисно продати волосся і віддати гроші армії", – розповідає дівчина.

 

Власниця салону краси, де школярці обрізали косу, Марина Костенко, розповіла, що Віка – перша клієнтка, яка передала гроші від продажу волосся військовим.

 

"Довжина волосся 64 сантиметри, а вага – 108 грамів. Для продажу підходить нефарбоване волосся, від сорока п’яти сантиметрів. З нього виготовляють перуки", – пояснює жінка.

 

Мама дівчинки, Юлія Сушиліна, зізнається, що домовилася з донькою, що та обріже волосся у травні, на 18-річчя, утім допомога військовим потрібна була вже. Каже, що вирішили не зволікати.

 

"Ми сподіваємось, що до її дня народження це буде не актуально. Віримо, що до того часу вже буде мир в нашій країні. Сказати, що прямо було волосся шкода... Знаєте, наші захисники віддають своє життя, тому волосся для них не шкода", – наголошує мама дівчинки.

 

Школярка переконана, що українським захисникам нині потрібна будь-яка підтримка. Будь-які гроші стануть у нагоді. А до нової зачіски Вікторія Сушиліна уже звикла.

 

Як повідомляла УМ, троє хлопчаків із міста Буча Київської області за тиждень зібрали на митті машин ₴7 тисяч для потреб ЗСУ