Глухий кут: Кирило Буданов оцінив ситуацію на фронті

11:21, 29.12.2022
Глухий кут: Кирило Буданов оцінив ситуацію на фронті

Крило Буданов у місті Бахмут. (facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine)

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов оцінив ситуацію на фронті після повернення з найгарячішої точки – міста Бахмут.

 

На його думку, бойові дії в Україні наразі зайшли в глухий кут, оскільки ні Україна, ні росія не можуть досягти значних успіхів.

 

Як інформує Україна молода, про це Буданов заявив у інтерв’ю BBC в четвер.

 

«Ситуація просто зависла. Вона не рухається. Ми не можемо перемогти їх на всіх напрямках комплексно. Так само, як і вони нас», - вважає начальник ГУР.

 

Втім, за його словами, українським силам все ще не вистачає ресурсів, щоб просуватися вперед на багатьох напрямках.

 

Тому він наголосив: «Ми дуже чекаємо на нові поставки озброєнь і на прибуття більш досконалого озброєння».

 

Зауважимо, що після того, як українські війська звільнили Херсон в листопаді, найбільше запеклих боїв тривало в районі Бахмута на Донеччині.

 

В інших місцях російські війська, схоже, займають оборону, в той час як зима сповільнила темпи наземних операцій ЗСУ по всій лінії фронту протяжністю 1000 км.

 

Тож пан Буданов переконаний, що росія "зараз повністю зайшла в глухий кут", зазнаючи дуже значних втрат, і він вважає, що Кремль вирішив оголосити чергову мобілізацію.

 

Він також заперечив імовірність наступу з боку Білорусі.

 

«На сьогоднішній день я не бачу жодних ознак підготовки до вторгнення в Київ або північні райони з боку Білорусі», – сказав очільник української розвідки.

 

Нещодавно, за його словами, потяг, завантажений російськими солдатами, зупинився в місці, близькому до білорусько-українського кордону, і повернувся через кілька годин з усіма «пасажирами».

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Буданов відвідав передові рубежі військових розвідників у Бахмуті та вручив їм нагороди.

 

Президент Зеленський оприлюднив вражаючі світлини, які засвідчують пекло в Бахмуті.