Журналіст і волонтер Артем Скоропадський помер 41-річним

14:55, 11.12.2022
Журналіст і волонтер Артем Скоропадський помер 41-річним

Артем Скоропадський багато років працював в російських та українських ЗМІ, очолював пресслужбу "Правого сектору". (facebook.com/skoropadsky)

Після важкої хвороби відійшов у засвіти відомий журналіст, колишній речник «Правого сектору», волонтер, головний редактор журналу «Країна» Артем Скоропадський. Йому був 41 рік.

 

Як інформує Україна молода, про це на своїй сторінці у Facebook повідомила дружина Скоропадського Олена Солодовникова. 

 

За її словами, чоловік помер вранці 10 грудня в реанімації після тяжкої шлункової хвороби.

 

«Ти налаштовував мене на те, що врешті-решт доведеться жити без тебе. Постійне лікування, терапія. Ти знав, що згасав. Ми часто говорили про це. Але я все одно не була готова, що ти підеш так швидко і раптово»,— пише Солодовникова.

 

Вона також зазначила, що прощання з Артемом Скоропадським буде організовано найближчим часом.

 

«Ти б волів, щоб було багато друзів. Я пишу це і плачу. Я не можу змиритися, що ти був. Ти є. І будеш далі. У спогадах. У серці»,— додала дружина журналіста.

 

 

Також про смерть колишнього прессекретаря "Правого сектора" висловився його друг, голова Ради з урбаністики Києва Віталій Селик на своїй сторінці у Facebook.

 

«Ти ж фактично був літописцем протестного вуличного руху Києва, працюючи кореспондентом у "Комерсант-Україна". Ти, народжений у Москві, випускник МДУ свідомо вивчив українську, коли це ще не було в тренді. Торік ти нарешті здійснив мрію – став громадянином України за паспортом, а не лише душею»,— наголосив Селик.

 

Зазначимо, що Артем Скоропадський народився у столиці росії. Закінчив Московський державний університет. У 2005 році переїхав до Києва, став кореспондентом видання "Комерсант-Україна". 2014 року Скоропадський став прессекретарем "Правого сектору", а 2022 — головним редактором журналу "Країна".

 

Нагадаємо, що на війні з російськими окупантами загинув актор та ведучий Ярослав Гаркавко, учасник комедійної передачі "Ліга сміху".

 

Як повідомляла УМ, начальник служби зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, відомий львівський журналіст Юрій Лелявський загинув у бою з російськими окупантами під час штурму ворожих позицій.