ГУР гарантує $100 000 за полоненого Гіркіна-Стрєлкова

15:28, 16.10.2022
ГУР гарантує $100 000 за полоненого Гіркіна-Стрєлкова

Сумновідомий російський терорист-ФСБшник Ігорь Гіркін догрався. (Фото ГУР Міноборони)

Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату $100 000 за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон.

 

Як інформує УМ, про це 16 жовтня повідомили на сайті ГУР.

 

Відомо, що один з найвідоміших російських терористів вирішив поновити свою участь у війні проти нашої держави.

 

Ігор Гіркін (Стрєлков) – російський терорист, колишній так званий «міністр оборони ДНР». Наразі СБУ та Генеральна прокуратура порушила проти Гіркіна низку справ за терористичну діяльність, тортури, вбивства та порушення державного суверенітету. Також оголошений Нідерландами в міжнародний розшук у справі про збиття цивільного Boeing 777 рейсу MH17.

 

ГУР МО наголошує: жоден військовий злочинець не уникне покарання.

 

У ГУР просять інформацію передавати за номером: +380 93 117 5809 – зв’язок через Viber, WhatsApp, Telegram, Signal.

 

Напередодні, в суботу, молода дружина Гіркіна Мирослава Регінська опублікувала їхнє спільне фото, де ексватажок бойовиків вдягнений у військову форму. Вона додала, що на питання, де Гіркін і чи все в нього добре, відповідає, що все добре і він скоро вийде на зв’язок.

 

 

Вона також підписала спільну світлину цитатою з пісні Віктора Цоя «Пожелай мне удачі в бою», через що користувачі соцмереж припустили, що ватажок бойовиків відправився на фронт в Україну.

 

Після цього український активіст Сергій Стерненко написав, що дасть із особистих заощаджень 10 тисяч доларів тому, хто візьме Гіркіна у полон. А лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя заявив, що додасть до цих грошей іще 10 тисяч доларів.

 

Військовий, письменник Валерій Маркус також пообіцяв 10 тисяч доларів. До них приєдналися тенісист Сергій Стаховський, а також голова Луганської ОВА Сергій Гайдай – кожен по 10 тисяч доларів.

 

Таким чином, станом на початок доби неділі за живого полоненого Гіркіна обіцяли вже 50 тисяч доларів.

 

Додамо, що у вересні в Україні створили фонд «Ініціатива справедливості» (JIF), який збиратиме інформацію про російських воєнних злочинців та виплачуватиме за неї винагороду, а також сприятиме засудженню та покаранню.

 

Як повідомляла УМ, у серпні екс-«міністра оборони ДНР» Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) затримали в окупованому Криму, коли він із підробленими документами їхав на війну в Україні.