У Куп’янському районі виявили розстріляну автоколону: 20 загиблих

14:46, 01.10.2022
У Куп’янському районі виявили розстріляну автоколону: 20 загиблих

Серед убитих російськими військами цивільних людей - десятеро дітей. (Фото СБУ)

На Харківщині в Куп’янському районі була виявлена розстріляна автомобільна колона з цивільними, які намагалися виїхати від війни. За попередніми даними загинуло 20 осіб.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram

 

«За попередніми даними, в автомобілях загинули 20 осіб. На місце виїхали правоохоронці та експерти. Проводяться слідчі дії. Деталі з’ясовуються. Окупанти завдали ударів по мирним жителям, які намагалися втекти від обстрілів. Це жорстокість, яка не має виправдання»,— йдеться в повідомленні.

 

Коли саме було розстріляно колону – невідомо, це з’ясовують правоохоронці. Але СБУ повідомила, що це сталося «нещодавно». До розстрілу цивільної колони причетна російська ДРГ.  

 

Зокрема, окупанти розстріляли колону з семи автомобілів (шість легковиків та одну "ГАЗель"), серед вбитих – 10 дітей.

 

«Наприкінці вересня рашисти повністю знищили колону з семи автомобілів. Щонайменше 20 людей загинуло, і серед них – 10 дітей. Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку «ГАЗель». Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку і статі», – наголосили у прес-службі СБУ.

 

Остаточна кількість жертв наразі встановлюється, проводяться відповідні експертизи.

 

В СБУ уточнили, що декільком людям вдалося врятуватися з пекла, зараз вони дають свідчення слідчим.

 

Наразі встановлюються особи убитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.

 

 

Як повідомляла УМ,  у п’ятницю близько 7:30 окупанти завдали удару по Запоріжжю. Було обстріляно автоколону із мирними жителями на виїзді з міста в районі авторинку. Кількість поранених унаслідок удару по гуманітарній колоні в Запоріжжі зросла до 118 людей.