Волонтерка Юлія Кішенко з Луганська обрізала волосся заради авто для ЗСУ

18:39, 14.09.2022
Волонтерка Юлія Кішенко з Луганська обрізала волосся заради авто для ЗСУ

Волонтерка відрізала коси, щоб віддати гроші на потреби ЗСУ

Волонтерка з Луганська Юлія Кішенко відростила волосся довжиною 50 сантиметрів та здала його у перукарню за дев’ять тисяч гривень. Ці гроші жінка планує вкласти у купівлю автівки для тероборони, де служить її чоловік.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне.

 

Юлія Кішенко допомагає армії та переселенцям понад вісім років, як виїхала з рідної Донбасу. Народилася вона у Луганську. У 2013 році разом зі своїм майбутнім чоловіком були активістами та організаторами тамтешнього Євромайдану, за що потрапили у полон. У 2014 році вони виїхали з окупованої території. 

 

«Його впізнали як активіста з луганського Євромайдану, схопили та відвезли у захоплену будівлю СБУ. Там його тримали, дуже сильно били, допитували»,– згадує Юлія.

 

Полон та окупація регіону, де зростала – мотивували Юлію та її знайомих створити благодійний фонд “Восток СОС”. Організація спрямована на допомогу переселенцям.

 

 

«Ми допомагали людям, які опинилися в Києві, Київській області, по Україні пересилали посилки з одягом їжею, гігієною, медикаментами»– розповіла Юлія.

 

З початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну, чоловік Юлії вступив до територіальної оборони, а Юля разом з дитиною виїхала за кордон. Наразі, каже, збирає гроші на потреби батальйону, де служить її чоловік.

 

 

«Ми з чоловіком вже домовились до цього, як ми будемо діяти: що він йде в армію, а я евакуюю дитину і маму. Ми виїхали, чоловік воює, і вже через три дні стало зрозуміло, що їм потрібна допомога, їх бригаді та батальйону»,— говорить волонтерка.

 

Юлії вже вдалося зібрати гроші на засоби зв’язку та інші приладдя для військовослужбовців. Наразі є потреба в автівці. Аби пришвидшити її купівлю – обрізала своє волосся за що отримала дев’ять тисяч гривень.

 

«Я погуглила, знайшла перукарню, що приймає волосся. Вони розповіли, як це правильно зробити. Там треба на пасма ділити, туго зав’язувати гумками. Дома лежала ще одна коса, десь 70 сантиметрів»,– каже Юлія.

 

Збір коштів на потреби батальйону триває. Дівчина обрізає волосся вдруге. За три роки Юлія відростила 50 сантиметрів волосся.

 

Як повідомляла УМ, 85-річний сумчанин Микола Іванович продав квартиру і дачну ділянку, а виручені кошти 35 тисяч доларів передав на потреби ЗСУ.