Мер Дніпра Філатов посварився з депутатом через вулицю Бандери

19:13, 09.09.2022
Мер Дніпра Філатов посварився з депутатом через вулицю Бандери

Філатов зазначив, що вулиці Степана Бандери у Дніпрі бути. (Фото з відкритих джерел)

Мер Дніпра Борис Філатов указав напрямок депутату Максиму Бужанському, з яким посварилися через перейменування вулиці. 

 

На найближчій сесії міської ради Дніпра розглянуть питання про зміну ще 45 топонімів. Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті міської ради. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Телеграмі.

 

Водночас мер Дніпра зазначив, що одна з вулиць носитиме ім'я Степана Бандери. Йдеться про вулицю, що раніше мала назву Шмідта.

 

«Вулиця Степана Бандери у Дніпрі буде. Тож чекаємо рішення сесії міськради 21 вересня», – анонсував Філатов.

 

Він також додав, що декомунізація – це своєрідний тест. Мер Дніпра пригадав, як разом із секретарем міськради Олександром Санжарою сміявся: «Хто проявиться першим, той, вважай, потенційний колаборант». 

 

Як виявилося, проти виступив народний депутат з фракції «Слуга народу» Максим Бужанський. Він зіронізував, буцімто Бандера багато зробив для міста.  

 

Філатов мовчати не став і відповів Бужанському: «Максиме, разом з полярником Шмідтом можете поки що сісти на крижину і попливти нах@й. Слідом за роZZійським кораблем».

 

Перейменування вулиць Дніпра ініціював сам міський голова Борис Філатов. На його думку, у Дніпрі не залишиться вулиць, які пов'язані з Росією. Він підкреслив, що це станеться навіть, якщо Верховна Рада не ухвалить відповідний закон. 
 

Як повідомляла УМ, мер Дніпра Борис Філатов розповів, що у місті розпочали підготовку щодо перейменування вулиць, які мають назви російських діячів, або якимось чином пов’язані з росією.