Звільнене Високопілля: депутат облради Йосипенко показав масштабні руйнації

14:01, 08.09.2022
Звільнене Високопілля: депутат облради Йосипенко показав масштабні руйнації

Такий вигляд має Високопілля після звільнення від рашистів. (facebook.com/IosypenkoIgoroficill)

Депутат Херсонської облради Ігор Йосипенко показав руйнування у звільненому від окупантів селищі Високопіллі, яке ворог і зараз продовжує обстрілювати.

 

Як інформує Україна молода, відповідні світлини та розповідь про ситуацію у селищі і селах громади він оприлюднив у Фейсбуці.

 

«У Високопілля разом з волонтерами нашого благодійного фонду «Українці переможуть!» в'їжджали з болем в серці. Адже вже на під'їзді були помітні масштабні руйнації цього селища міського типу - багатого і заможного до російсько-української війни», - написав Йосипенко.

 

Він зазначив, що з середини березня цей населений пункт був під контролем російських загарбників, у ньому залишалися місцеві жителі, які бачили, як вороги знищують їх маленьку батьківщину.

 

 

«Спалені та зруйновані приватні садиби, вщент розбитий центр населеного пункту. А це - праця багатьох людей і навіть не одного покоління, вкрадені роки праці й - життя. По всьому селищу стоять понівечені автівки мирних людей, насильно відібрані, помарковані буквою Z - дорогі й не дуже, але вкрадені й розтрощені, а дехто на них збирав роками», - пише Йосипенко.

 

 

За його словами, російські військові позабирали у жителів паспорти, по селищу забороняли ходити, а якщо і дозволяли, то лише з білою ганчіркою.

Як підкреслив депутат, старі люди не приховують свою зневагу до солдатів «другої армії світу», які відбирали у них все з дому, в тому числі й їжу, мародерили, знущались з мирного населення і вбивали.

 

 

Зазначається, що у селищі й зараз неспокійно, російські загарбники продовжують його обстрілювати, хати горять просто на очах.

 

«Там небезпечно перебувати. Ми надали гуманітарну допомогу жителям Високопілля, бо розуміємо, що не так швидко відновиться вся інфраструктура. Передали і в село Нововознесенське допомогу жителям цього звільненого населеного пункту», - написав Йосипенко.

 

Він підкреслив, що жителі Херсонщини мужні та незламні, тому, переживши окупацію, вони вже господарюють і думають, як будуть зимувати. Але, за словами Йосипенка, все ж не варто ризикувати своїм життям, треба в цей час перебувати в безпечній зоні.

 

 

Також, як розповів депутат облради, завезли гуманітарну допомогу і в село Іванівка, де залишається трохи понад 20 найстійкіших жителів, які готують їжу на дровах і воду набирають з колодязів, відмовляючись від евакуації.

 

Як повідомляла УМ, Офіс Президента нарешті офіційно підтвердив звільнення захисниками України селища Високопілля на Херсонщині у неділю, 4 вересня. Над Високопіллям знову майорить прапор України.