Контрнаступ на Херсонщині: ЗСУ закликали ЗМІ не повідомляти подробиць

12:24, 30.08.2022
Контрнаступ на Херсонщині: ЗСУ закликали ЗМІ не повідомляти подробиць

ЗСУ розпочали наступ на позиції ворога на Херсонщині. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Збройні сили України намагаються зберегти максимальну кількість життів та звільнити максимальну кількість територій, зокрема, під час контрнаступу на Херсонщині.

 

Саме тому експертам та ЗМІ слід утриматись від розголошення інформації про ті чи інші визволені населені пункти.

 

Як інформує Україна молода, про це розповіла речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк у коментарі "24 каналу" у вівторок.

 

За її даними, нещодавно ЗСУ розпочали наступ на позиції ворога на Херсонщині. Удар українських воїнів був настільки потужним, що окупанти деяких підрозділів просто повтікали.

 

Втім, речниця дуже просить усіх «наймасштабніших експертів» не повідомляти ворогу інформацію, яка його скоординує для нанесення додаткових ударів, а також  утриматись від розголошення інформації про ті чи інші населені пункти.

 

"Ми бережемо життя наших мирних жителів та захисників, на відміну від авторитетного видання CNN. Тому не розголошуємо напрямки, за якими ворог може нанести удар", – каже Наталія Гуменюк.

 

За її словами, ми справді намагаємось зберегти максимальну кількість життів та звільнити максимальну кількість територій.

 

 

Зауважимо, що раніше CNN повідомили, що ЗСУ визволили чотири села на південному напрямку.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні стало відомо, що ЗСУ вдалося прорвати першу лінію оборони росіян під Херсоном. Згодом у пресцентрі Сил оборони "Південь" підтвердили, що Україна почала наступальні дії на різних напрямках, зокрема і на Херсонщині.

 

Жителів регіону просять подбати про свою безпеку і від'їхати якомога далі від російських баз.

 

У Миколаївській області ЗСУ під час успішних контрнаступальних дій прорвали позиції 205-ї ворожої бригади в одному з населених пунктів.