Тренування бійців ЗСУ в Німеччині відстежують російські спецслужби

13:02, 26.08.2022
Тренування бійців ЗСУ в Німеччині відстежують російські спецслужби

Зенітна установка Gepard на полігоні у Німеччині, воювати на якій навчаються українські воїни. (Foto: IMAGO/Sven Eckelkamp)

Агенти російських спецслужб шпигують за тренуваннями українських військових та навчаннями поводженню із західними системами озброєнь на полігонах Німеччини.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Der Spiegel із посиланням на дані німецької служби військової контррозвідки MAD.

 

Зокрема, за інформацією розвідки, російські агенти стежили за підготовкою українців біля міста Ідар Оберштайн, а також біля Графенвера.

 

В Ідар-Оберштайні інструктори бундесверу навчали українських військових використовувати самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000), а в Графенвері військовослужбовці США проводили заняття із застосування американських артилерійських систем.

 

Після початку навчання німецька влада помітила підозрілі автомобілі біля військових об'єктів у цих містах. Також над навчальними центрами кілька разів пролітали невеликі безпілотні літальні апарати, які знімали підготовку військових.

 

Джерела видання також повідомили, що спецслужби рф могли отримати доступ до мобільних телефонів українців.

 

Як повідомляла «УМ», Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав військовий полігон Путлос (федеральна земля Шлезвіг-Гольштейн), де на зенітних установках Gepard тренуються українські воїни.