Черкаський колаборант Замирайло вийшов із СІЗО під мільйонну заставу

12:49, 17.08.2022
Черкаський колаборант Замирайло вийшов із СІЗО під мільйонну заставу

Депутат Олександр Замирайло: мільйон заплатив - і ти на волі. (Фото видання 18000)

Олександр Замирайло, депутат Черкаської міської ради від забороненої «Опозиційної платформи – За життя» вийшов із СІЗО під заставу в мільйон гривень.

 

Як інформує УМ, про це повідомило місцеве видання «18000».

 

Відомо, що Замирайло хотів стати гауляйтером росії у випадку окупації Черкаської області. 2 серпня він отримав підозру у колаборантській діяльності.

 

3-го серпня суд обрав для Замирайла запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави сумою у 208 тисяч гривень. Прокуратура від початку процесу просила заставу в 1 мільйон гривень і подала апеляцію на це рішення суду.

 

Під час судового засідання слідством були надані докази у вигляді задокументованих розмов Олександра Замирайла, де він бажає смерті українським воїнам.

 

4-го серпня стало відомо, що за депутата внесли заставу, а під стінами СІЗО відбулася акція протесту черкащан. Згодом, 8 серпня, Замирайло вийшов із СІЗО, після чого його облили зеленкою і змусили просити вибачення у воїнів на колінах за те, що бажав їм смерті, а росії – перемоги у злочинній війні проти нашої країни.

 

Пізніше Апеляційний суд Черкас збільшив заставу для місцевого депутата Олександра Замирайла, який підозрюється в колабораціонізмі. Напередодні він був звільнений з-під варти під заставу в 208 тисяч гривень.

 

Служба безпеки України (СБУ) затримала помічника чинного народного депутата, який хотів стати «гауляйтером» рф у випадку окупації Черкаської області.

 

Як повідомляла УМ, у Службі безпеки України завершили досудове розслідування стосовно колишнього співробітника спецслужби, який на початку антитерористичної операції на сході України приєднався до незаконних збройних формувань так званої «днр», зокрема до угруповання «Восток».