Герой України розвідник Руслан Попов загинув у бою на півдні, відео

13:55, 06.08.2022
Герой України розвідник Руслан Попов загинув у бою на півдні, відео

Герой України, полковник ГУР Міноборони Руслан Попов. (Фото ГУР Міноборони)

Герой України, полковник Головного управління розвідки Міноборони Руслан Попов загинув у бою, під час спецоперації українських розвідників на півдні країни.

 

У розмові зі своїми побратимами він говорив: «Ми зібралися за одним принципом: «Батьківщина. Захищати. Треба». Таким він і був — вірним побратимом, відважним до останнього подиху.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ГУР Міноборони.

 

Зазначається, що захисник закінчив військове училище в Києві, ставши розвідником спецпризначення.

 

Офіцер мав пенсію за вислугу років, однак у 2014 році, з початком російської агресії на сході України, не зміг стояти осторонь.

 

«На момент повномасштабного вторгнення росії Попов перебував у Маріуполі. Наприкінці березня він вийшов з оточення, однак повертався туди в складі евакуаційних рейсів для вивезення поранених із заводу «Азовсталь», - йдеться у повідомленні.

 

Полковник Попов мав низку нагород: "За мужність при виконанні спецзавдань", "За воїнську доблесть", "За відданість воєнній розвідці", "Захиснику Вітчизни", "За участь в антитерористичній операції", медаль ООН, та кілька пам’ятних відзнак.

 

Посмертно офіцер отримав ще дві нагороди: звання Героя України указом Президента №505 та орден "Золота зірка".

 

«Воєнна розвідка України висловлює свої співчуття родині Героя України, який віддав своє життя, захищаючи Україну від окупанта. Герої не вмирають! Вічна пам'ять», – додали у ГУР.

 

 

Як повідомляла «УМ», командир бойової військової частини, полковник Олег Дегтярьов загинув, рятуючи під обстрілом своїх бійців, на Донеччині.