Восьмирічний Сергій Мороз щовечора співає на Валу у Чернігові збираючи гроші на ЗСУ

11:45, 03.08.2022
Восьмирічний Сергій Мороз щовечора співає на Валу у Чернігові збираючи гроші на ЗСУ

Сергій Мороз під час чергового виступу на чернігівському Валу. (Фото: Суспільне Чернігів)

Концерти в Чернігові влаштовує 8-річний Сергій Мороз, щоб зібрати гроші для Збройних сил України. Йому вдалося накопичити вже майже 60 тисяч гривень лишень за два тижні.

 

Як інформує УМ, про це повідомило «Суспільне: Чернігів».

 

Хлопчик співає щовечора на Валу.

 

"Коли вони плачуть, кидають гроші, це мені так приємно. Вони так виявляють свої емоції", – розповів Сергійко. Він розказав, що ідея в такий спосіб допомогти ЗСУ виникла у нього, а батьки підтримали.

 

Удома вони розучують пісні, деякі Сергій виконує під гітару. У його репертуарі вже 18 композицій.

 

"Дуже хвилювалися, як тільки вперше прийшли. Перша пісня, а ніхто не кидає, друга пісня, а малюк уже хвилюється. І люди не зрозуміли, що відбувається. А потім на третій пісні підійшов чоловік і залишив гроші і люди йшли-йшли-йшли. Так за перший день ми зібрали 7 тисяч 300 гривень", – розповіла мама хлопчика.

 

"Для нас був шок. Така сума для Чернігова і зараз важко людям усім, коли всі рахують кожну копійку і все одно ми здивовані. Така ситуація у Чернігові, а всі люди відгукнулися та допомагають Збройним Силам", – додав батько.

 

Мріє хлопчик лише про одне, щоб закінчилася війна та поїхати на море. Тому співатиме, каже,  доки дозволятиме погода в Чернігові.

 

Як повідомляла УМ, дев'ятирічна Ліда з Мукачева передала Збройним силам України подаровані їй гроші на день народження.