На передовій воює понад п'ять тисяч українських жінок – Ганн Маляр

08:18, 24.07.2022
На передовій воює понад п'ять тисяч українських жінок – Ганн Маляр

На передовій сьогодні у нас понад 5 тисяч жінок. (facebook.com/ganna.maliar)

Понад 50 тисяч жінок наразі працюють у Збройних силах України.

 

З них понад 5 тисяч нині перебувають на передовій.

 

Як інформує Україна молода, про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час Другого міжнародного саміту перших леді та джентельменів у Києві.

 

«Крім 38 тисяч жінок-військовослужбовців, у нас ще є жінки цивільні, які працюють у Збройних силах України. Тому загалом у нас понад 50 тисяч жінок у ЗСУ. На передовій сьогодні у нас понад 5 тисяч жінок», - повідомила пані Маляр.

 

Зважаючи на ці цифри, зауважила вона, Україна має сьогодні один з найвищих показників кількості жінок у Збройних силах серед країн-членів НАТО.

 

В окремому пості Ганна Маляр наголосила: «Героїчний опір України  ворогу неможливо уявити без наших захисниць. Наші жінки-військовослужбовці  - професійні, відважні, сильні і дуже круті.

 

Тепер нетолерантно публічно писати про красу - звинуватять у сексизмі, тому я  по секрету скажу нашим жінкам-військовослужбовцям: ви найкращі і найкрасивіші!

 

Зараз в ЗСУ служать 38 629 жінок-військовослужбовців. Ще в жовтні 2021 була 31 тисяча. Ви зрозуміли, так?».

 

 

Як повідомляла «УМ», в межах Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві під час спільного включення із Кракова президент Польщі Анджей Дуда разом дружиною Агатою Корнхаузер-Дудою й українською тенісисткою Еліною Світоліною заявив, що Захід продовжуватиме надавати Україні різноманітну допомогу, зокрема, і військову, тому росія повинна програти у цій війні у всіх вимірах.