Журналіст Микола Рачок загинув у бою з «вагнерівцями»

17:50, 21.07.2022
Журналіст Микола Рачок загинув у бою з «вагнерівцями»

27-річний воїн Микола Рачок пішов на фронт з перших днів вторгнення. (facebook.com/sergiy.tomilenko)

Журналіст автомобільного видання InfoCar та захисник України Микола Рачок загинув у нерівному та запеклому бою із досить численним ворожим загоном «Ліга» зі складу ПВК «Вагнера» на Донеччині 19 липня.

 

27-річний воїн пішов на фронт з перших днів вторгнення, захищав рідну землю в 58-й окремій мотопіхотній бригаді ім. гетьмана Івана Виговського.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого оприлюднили голова НСЖУ Сергій Томіленко та головний редактор InfoCar Павло Кашчук у Facebook  в четвер.

 

За словами пана Кашчука, до російського вторгнення в українського захисника не було військового досвіду, а за фахом він був філологом. Микола Рачок вирішив боронити Україну з перших днів.

 

«Занадто світла, занадто інтелігентна людина, без бойового досвіду, без якихось фізичних даних, без військової спеціальності. Але ніхто цьому не здивувався, бо знали Колю, знали що він не може не піти за Україну», - повідомив він про героя.

 

Підрозділ Рачка ліквідував групу найманців ПВК “Вагнер”, заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Бій непростий, але ворога було повністю знищено. Прорив зупинили. Трупи «елітних» спецпризначенців купами валялися навколо позицій.

 

Але найманці атакували позиції 58-ї бригади також з повітря. Протягом декількох днів один з пілотів Су-25, якого найняла російська приватна військова компанія, атакував українських захисників некерованими ракетами, поки його не збили.

 

«Чи можна перемогти країну, де худорлявий філолог бере в руки зброю і стає справжнім воїном, знищуючи елітні підрозділи ворога? Не думаю», – написав Павло Кашчук.

 

Головний редактор InfoCar додав, що Микола Рачок свідомо йшов у бій. Захисник повернувся на фронт навіть, коли йому запропонували взяти довшу відпустку після важких тижнів в Луганській області.

 

«Коля, дякую, спочивай з миром! Все не дарма! Ми не будемо сумувати, ми радітимемо за тебе і за твою перемогу, за нашу майбутню перемогу, якої без тебе не було б», — написав він.

 

Національна спілка журналістів України висловлює глибокі співчуття близьким та рідним Героя. Світла пам’ять Захисникові України!

 

Як повідомляла «УМ», днями у бою з окупантами загинув ветеран АТО, спецпризначенець та телеведучий Військового хітпараду на музичному каналі М2 Карім Гуламов.

 

Нагадаємо, у червні з нагоди професійного свята НСЖУ презентувала Гімн журналіста.