Депутат Львівської райради, десантник Тарас Жеребецький підірвався на ворожій міні

20:16, 19.07.2022
Депутат Львівської райради, десантник Тарас Жеребецький підірвався на ворожій міні

Тарас Жеребецький назавжди залишиться прикладом дієвого українця, патріота та воїна. (facebook.com/Chairwoman.of.the.Lviv.Regional.Council/petroporoshenko)

Депутат Львівської районної ради від партії «Європейська Солідарність» та боєць 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Тарас Жеребецький загинув на фронті. Авто, в якому їхав захисник, підірвалося на ворожій міні.

 

Воїну і депутату у вересні мало виповнитися 35 років.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого бійця оприлюднили нардеп та лідер «ЄС» Петро Порошенко та голова Львівської облради Ірина Гримак у вівторок ввечері.

 

За словами п’ятого президента України, Тарас з перших днів російської агресії у 2014-му році взяв до рук зброю, щоб боронити країну.

 

Після  повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого, голова фракції «ЄС» у Львівській райраді без жодних вагань та роздумів знову пішов захищати країну.

 

                                                                           Тарас Жеребецький з нардепами від "ЄС".

 

«У складі 80 окремої десантно-штурмової бригади Тарас Жеребецький насипав вогню окупантам. Менше ніж місяць тому ми бачилися, тиснули руки. Сьогодні тебе вже немає, друже. Вічна пам’ять полеглому герою», – йдеться у повідомленні Порошенка.

 

 

Тоді як Ірина Гримак повідомила, що декілька днів тому, у перервах між важкими боями, Тарас зробив сюрприз рідним та без попередження приїхав додому, щоби побачитися з дружиною, сином та донькою.

 

«У нашій пам’яті Тарас Жеребецький залишиться прикладом дієвого українця, патріота та воїна. На жаль, війна забирає найкращих, найсміливіших, найактивніших та найдобріших. Забирає цвіт української нації. Щирі співчуття родині Тараса. Вічна пам'ять Герою!», – зазначила голова Львівської облради.

 

 

Як повідомляла «УМ», днями у бою з окупантами загинув ветеран АТО, спецпризначенець та телеведучий Військового хітпараду на музичному каналі М2 Карім Гуламов.

 

16 липня в бою з ворогом на Харківщині загинув один з найкращих тренерів і функціонерів з водного поло школи КДЮСШ «Динамо»  Віталій Лісун.