Нацполіція розслідує понад 900 справ через колабораціонізм

13:52, 12.07.2022
Нацполіція розслідує  понад 900 справ через колабораціонізм

Слідчі Нацполіції фіксують злочини зрадників

В Україні Національна поліція розслідує уже понад 900 справ, пов’язані з колабораціонізмом.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ. 
 
«Щоденно вноситься в реєстр близько 10 нових кримінальних проваджень, загалом же їх понад 900. Серед найпоширеніших проявів такої діяльності – допомога армії рф, поширення російської пропаганди, добровільна участь в окупаційних «органах влади», - ідеться в повідомленні.
 
У МВС зазначають, що більшість цих злочинців наразі перебувають на окупованих територіях. Тому повідомлення про підозру і засудження відбувається заочно.
 
Наразі вже 163 особи притягнуто до кримінальної відповідальності. У МВС впевнені, що по кожному випадку правосуддя досягне своєї мети та кожного порушника закону буде знайдено.
 
В Харківській області прихильнику «русского мира» повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Громадянин України підтримував кремлівські наративи та знецінював українську державність.
 
Як повідомляла УМ, Нацполіція викрила пособницю ворога, яка разом із озброєними російськими армійцями  займалася мародерством в Ірпені на Київщині під час тимчасової окупації.
 
Зловмисницею виявилася жителька міста, яка  показувала росіянам будинки багатих сусідів і допомагала їм грабувати помешкання.