У Херсоні окупанти зганьбилися під час «святкування» дня росії

15:23, 12.06.2022
У Херсоні окупанти зганьбилися під час «святкування» дня росії

"Багатолюдне" святкування дня росії у Херсоні. (Фото: російський пропагандиський Телеграм-канал)

Окупаційна влада Херсонщини організувала святкування дня Росії, яке місцеві жителі проігнорували.

 

Як інформує УМ, про це 12 червня повідомив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко та радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

 

«Більш ганебного сорому Росія не могла собі уявити. Там херсонців є 30 чи 40 людей. Навіть якщо б врахувати тих, хто ходить на всі свята, не зважаючи на їх політичний окрас, їх мало б бути більше. Просто неможливо прищепити мертве дерево до живого», - повідомив Самойленко.

 

«По всій області росіяни організували в традиційному своєму стилі концерти "пєсні і пляски" Южного військового округу. Анонсовані також виступи якихось співаків, а по області - творчих колективів», - додав Хлань.

 

За словами радника, рух Опору розклеїв листівки з QR-кодами по всьому місту.

 

За QR-кодами можна детальніше ознайомитись із пропозиціями "Здав окупанта - отримай гроші" тощо. Такі листівки поклеїли навіть на будівлі, де військові РФ розташували свій штаб ФСБ, та на зайнятих росіянами адміністративних будівлях, зазначив Хлань.

 

Також радник голови ОВА стверджує, що ЗСУ на Херсонщині також зробили подарунок окупантам до так званого "свята" дня росії — феєрверк. За його даними, вночі українська артилерія влучно потрапила в склад боєприпасів, що детонував до ранку.

 

Як повідомляла УМ, перед міністерством оборони рф у Москві 12 червня вивісили антивоєнний банер: «закривавлений» триколор із написом "Сьогодні не мій день".