Ветеран АТО Сергій Швець відкрив вогонь по окупантам в Енергодарі

15:56, 26.05.2022
Ветеран АТО Сергій Швець відкрив вогонь по окупантам в Енергодарі

Рашисти тяжко поранили працівника Запорізької АЕС Сергія Швеця

Російські загарбники у захопленому Енергодарі вирішили убити працівника Запорізької АЕС Сергія Швеця. Окупанти нахабно вдерлися до нього додому, але чоловік, який виявився бійцем АТО, почав чинити опір  і відкрив вогонь з автомата. 
 
У відповідь рашисти теж відкрили вогонь.
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться в телефонних розмовах окупантів, які оприлюднило ГУР Міноборони.
 
Перехоплення розмов розкриває деталі злочину проти персоналу Запорізької АЕС в захопленому Енергодарі. Зокрема, йдеться про замах на життя Сергія Швеця – працівника енерго-ремонтного підрозділу АЕС.
 
З кількох телефонних дзвінків окупантів стає зрозуміло, що спочатку вони з’ясовують особисті дані Сергія Швеця, а потім дають наказ знайти його на робочому місці. Коли з’ясовується, що чоловік залишив станцію після закінчення зміни, відправляють групу до місця  його проживання.
 
Останній дзвінок від рашиста з позивним "Ловець". Він звітує, що українця знайшли вдома, але він чинив опір - у нього вдома виявився автомат.
 
«Адресу відпрацювали. У нього автомат, він чинив опір. Його "замочили". Він ще живий, але він не виживе. У нього декілька кульових поранень»,- повідомляє "Ловець"..
 
За повідомленням української розвідки, Сергія Швеця окупанти розстріляли у власній квартирі 24 травня. Він отримав важкі поранення. Енергодарський міський голова Дмитро Орлов повідомив, що поранений залишається живим, хоча й перебуває у вкрай тяжкому стані.
 
Деталі злочину залишаються невідомими.
 
Як повідомляла УМ, на Запоріжжі в Енергодарі, окупованому росіянами, пожежна частина вийшла на протест після того, як ворожі війська викрали начальника пожежно рятувального загону Віталія Трояна.