Черговий цинічний злочин у Маріуполі: російські нелюди розлучили матір з дитиною

21:16, 10.05.2022
Черговий цинічний злочин у Маріуполі: російські нелюди розлучили матір з дитиною

Рашисти вдаються до страшних звірств, розлучаючи маленьких дітей з матерями (Фото з відкритих джерел)

 
Під час евакуації з Маріуполя до Запоріжжя війська рф викрали маму у 4-річної дівчинки.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє полк Азов у Твітері.
 
"Під час останньої евакуації із території заводу "Азовсталь" окупанти розлучили матір і її 4-річну дитину",—йдеться у повідомленні.
 
Два місяці Аліса прожила у бомбосховищі під заводом «Азовсталь» разом зі своєю мамою — військовою лікаркою Вікторією, та сотнями інших маріупольців. Їх змогли визволити з бункера, але дорогою до Запоріжжя, 8 травня, у День матері, російські військові розлучили Алісу з її мамою.
 
Де зараз мама Аліси — точно невідомо. Є лише припущення, що жінка начебто не пройшла так звану процедуру фільтрації і потрапила в заручники на окупованій території.
 
Після розлуки з мамою 4-річну Алісу під час евакуації супроводжувала дівчина, яка просто погодилася наглянути за дитиною. Наразі дівчинка перебуває в Запоріжжі.
 
Мама, за інформацією “Азову”, залишилася у фільтраційному таборі на території так званої “ДНР”. 
 
У соцмережах поширюють дописи із вимогою повернути маму дитині.
 
«Місце перебування матері наразі невідоме! Просимо світову спільноту втрутитись та повернути дитині маму», – закликав полк “Азов”.
 
4-річна Аліса стала відомою після того, як її мама зняла відео про те, як її дитина мріє вибратися з-під обстрілів і повернутися додому.
 
Відео з Алісою з бункера "Азовсталі" вперше з'явилося 17 квітня. Тоді повідомлялося, що дівчинка — донька військової медикині з Маріуполя. Із перших днів облоги міста дитина перебувала в укритті, де розміщено імпровізований госпіталь. Там її мама надавала допомогу пораненим військовим.
 
Ролик із дівчинкою став швидко поширюватися у соцмережах. Вже за два дні після його публікації футбольна команда "Шахтар" на благодійному матчі у Стамбулі вийшла у футболках із фотографією 4-річної Аліси, яка всі дні війни ховалася від російських снарядів у бомбосховищі Маріуполя.
 
У футбольному клубі пояснили, що через історію Аліси хотіли продемонструвати світу жахіття війни, яку Російська Федерація розв'язала проти України.
 
«Я хочу повернутися додому»,- саме такий напис був під світлиною дитини на футболках донецьких "гірників".
 
 
 
 
Нагадаємо, 8 травня, з блокадного Маріуполя та заводу "Азовсталь" евакуювали до Запоріжжя понад 170 цивільних людей після тижнів перебування переважно під землею.

Як повідомляла УМ, у підвалі Маріуполя дівчина прийняла складні пологи, консультуючись у чат-боті з лікарем з Києва.