ЮНЕСКО передало бронежелети і каски для фронтових журналістів України

23:24, 22.04.2022
ЮНЕСКО передало бронежелети і каски для фронтових журналістів України

Бронежилет для колег отримує журналістка «Украіна24» Оксана Лабойко. Голова НСЖУ Сергій Томіленко (ліворуч), Гільєрмо Канела (праворуч). (Фото НСЖУ)

ЮНЕСКО та організація «Репортери без кордонів» передали Національній спілці журналістів України каски і бронежилети із написом PRESS для українських фронтових журналістів, які працюють під обстрілами.

 

Наразі до Львова надійшла перша партія – 25 комплектів найвищого рівня захисту, а найближчим часом до нашої держави прийде ще 100 комплектів. 

 

Про це повідомляє Україна молода, представники якої були присутні під час зустрічі керівництва НСЖУ і представників ЮНЕСКО у Львові у п’ятницю, 22 квітня.

 

Символічно, що перших три комплекти отримали фронтові журналісти і оператори новинної служби телеканалів «Україна» та «Україна24». Адже вони працюють в гарячих точках Донбасу, Харкові, Сумах, окупованому Херсоні і до останнього залишалися в Маріуполі, інформує НСЖУ в соцмережах.

 

При цьому спеціальний ВІП-гість Гільєрмо Канела, керівник відділу ЮНЕСКО з питань свободи вираження поглядів та безпеки журналістів заявив:

 

«Ми хочемо висловити свою солідарність від ЮНЕСКО усім українським журналістам, які раптово змушені біли стати військовими кореспондентами. Ваша робота дуже важлива!». 

 

Водночас голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко додав:

 

«На цей момент ще не закриті, це 700 бронежилетів та шоломів, з розрахунку на те, що, на жаль, ми бачимо, що окупанти ведуть дуже агресивну війну проти України, намагаються загарбати все нові якісь регіони. І тому ми маємо убезпечити кожного журналіста».

 

 

Зауважимо, що раніше НСЖУ відкрила «Центри журналістської солідарності» у трьох містах в Україні: у Чернівцях, Івано-Франківську та у Львові.

 

Завдяки підтримці європейських журналістських організацій це змогло стати реальністю. Тепер як вітчизняні, так і іноземні журналісти можуть працювати у безпечному місці, де є обладнання, підтримка та допомога.

 

За тиждень до цих центрів звернулися майже 50 журналістів, які переїхали до інших областей у зв‘язку з війною.

 

Звернутися до центрів журналістської солідарності і заповнити відповідну анкету може будь-який працівник чи працівниця медіа, які виїхали з місця постійного проживання до будь-якої іншої області (а не лише до Західної України).

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранені і загиблі журналісти на передовій.