Епіфаній закликає утриматися від служби на Великдень там, де це небезпечно

16:18, 20.04.2022
Епіфаній закликає утриматися від служби на Великдень там, де це небезпечно

Віра вірою, але життя дорожче - тож українцям варто прислухатися до порад предстоятеля ПЦУ (Фото ПЦУ)

Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній не вірить у припинення вогню російськими окупантами на Великдень, тому закликав не проводити нічні богослужіння у небезпечних районах країни.

 

Як інформує УМ, про це Епіфаній заявив в ефірі єдиного телемарафону.

 

«Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій просила, щоб на період Великодня з боку Російської Федерації були припинені обстріли. Але мало віриться, що це насправді  відбудеться, бо ворог намагається повністю знищити нас», - предстоятеля ПЦУ".

 

За словам Епіфанія, ворог добре розуміє духовну складову боротьби, тому він "намагається позбавити нас Великодньої радості, бо свято воскресіння повинно надихати нас на подальшу боротьбу". Зокрема, ворог готує провокації.

 

Епіфаній додав, що з метою збереження життя духовенства і пастви, церква благословила не проводити нічні богослужіння у небезпечних районах.

 

Митрополит пояснив, що службу можна провести вранці чи вдень. Священники можуть розділити час, щоб люди приходили до храму групами, а не скупчувалися усі одночасно.

 

Також предстоятель ПЦУ зазначив, що віряни можуть дивитися трансляції богослужінь по телебаченню чи в інтернеті.

 

Як повідомляла УМ, раніше Помісна церква роз'яснила як планує проводити Великодні богослужіння в умовах воєнного часу і під час комендантської години. 

 

Нагадаємо, натомість патріарх кирило закликав росіян помирати заради путіна.