Повітряний терор: Львів обстріляли ракетами з Севастополя

01:23, 27.03.2022
Повітряний терор: Львів обстріляли ракетами з Севастополя

Дим наді Львовом після ракетного удару. (Фото з відкритих джерел)

Російські окупанти випустили 6 ракет по Львову, влучивши у базу зберігання пального та по території  бронетанкового заводу.

 

Ракети запускали з окупованого Севастополя.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Командування Повітряних сил ЗСУ та влада Львова у ніч на неділю.

 

Протягом кількох годин у Львові не повідомляли подробиць обстрілу, щоб не дати ворогу можливість корегувати обстріли.

 

Найповнішу інформацію згодом надали у Повітряних силах:

 

«Другий день поспіль російський злочинний режим вдається до повітряного терору – по мирних українських містах летять десятки крилатих та балістичних ракет. Пуски здійснюються із моря, суші та повітря із-за меж території України.

 

Шість таких ракет російські окупанти сьогодні випустили по Львову, влучивши у базу зберігання пального та по території  бронетанкового заводу. Ворог суттєво знизив авіаційну активність в повітряному просторі України і наносить масовані ракетні удари».

 

Зазначається, що для проведення повітряної розвідки та дорозвідки об’єктів, по яких було нанесено удари ракет, окупанти активно використовують безпілотні літальні апарати різних типів, від оперативно-тактичного рівня – до квадрокоптерів, які дедалі більше знищуюся українською ППО, наголошують у ПС ЗСУ.

 

Водночас, за даними мера Львова Андрія Садового, російські окупанти запускали ракети по Львову з окупованого Севастополя.

 

Під час спільного брифінгу з головою Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким пан Садовий сказав:

 

«Ми не знаємо, якою є наступна ціль російських ракет. Які сьогодні (в суботу – ред.)  вилітали з міста Севастополь. І які сьогодні дуже багато разів влучали – не тільки у Львів, але й в інші об’єкти нашої країни. Ми всі в однаковій ситуації.

 

Чим скоріше ми отримаємо якісну зброю і системи протиракетної оборони – тим більше безпечними будуть наші міста і громадяни».

 

Тоді як за словами Козицького, у Львові російські ракети влучили у два об’єкти: нафтобазу та завод оборонної галузі. Він додав, що ракетні удари по кожній цілі завдали двічі.

 

Садовий пояснив, що на заводі не було потужностей чи майна армії, тому що до 25 лютого всі потужності оборонного комплексу з міста вивезли. Він додав, що ракети по суті нанесли руйнувань корпусам заводу, але об’єкти були вивезені заздалегідь.

 

Наразі львівській місцевій владі відомо про 5 поранених мешканців, але ніхто не загинув. У школі та дитсадку, розташовані неподалік оборонного заводу, вилетіли шибки.

 

Зауважимо, що під час обстрілу Львова у Польщі перебував президент США Джо Байден, який саме в ті години відвідав Національний стадіон у Варшаві, де зустрівся з біженцями з України та волонтерами.

 

ДО РЕЧІ:

 

У суботу ворог поцілив ще й в нафтобазу міста Дубно, що на Рівненщині. Збитки встановлюються.

 

Також силами ППО у суботу ввечері за 10 км від Луцька було збито три ракети з чотирьох. Як повідомив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко близько 21:00 було чути вибухи через те, що з повітряних цілей над територією Республіки Білорусь відбувся обстріл 4-ма ракетами. Три ракети з чотирьох були збиті у небі над Волинню.

 

Як повідомляла "УМ", у Вінниці було нанесено ракетний удар по території штабу Повітряних сил ЗСУ.