Російські окупанти втратили 40% підрозділів за три тижні – Генштаб ЗСУ

06:39, 16.03.2022
Російські окупанти втратили 40% підрозділів за три тижні – Генштаб ЗСУ

Захисники України зруйнували міф про «непереможність» російської армії. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Рашистські окупанти втратили до 40% підрозділів, які були залучені росією для війни проти України станом на північ середи, 16 березня.

 

Війна з орками триває вже три тижні.

 

Як інформує Україна молода, такі дані озвучили у Генштабі ЗСУ.  

 

"Загалом, станом на 15 березня 2022 року, ворогом втрачено (знищено повністю, або втрачена боєздатність) до 40 % підрозділів, залучених до т.зв. "операції" на території України", - йдеться у повідомленні.

 

Також зазначається, що наразі найскладніша ситуація в районі Маріуполя, там  росіяни намагаються блокувати місто на західній і східній околицях.

 

Тоді як на Миколаївському напрямку окупантів зупинили.

 

На Південнобузькому напрямку росіяни зосередили зусилля на тому, щоб утримати зайняті  рубежі і вдосконалити інженерне обладнання своїх позицій. Вони не відмовляються від задуму продовжити наступ в напрямку Кривого Рогу.

 

 

В районі Чорнобаївки (Херсонська область) ворог втратив сім бойових вертольотів.

 

На Волинському напрямку в окупантів без змін, вони посилюють охорону українсько-білоруського кордону  - перекидають  до прикордонних з Україною районів підрозділи 120ї окремої мотомтрілецької бригади (МІНСЬК) Північно-Західного оперативного командування ЗС РБ.

 

На Поліському напрямку активного наступу росіян не було. Зазнавши втрат, ворог, в порушення норм Міжнародного гуманітарного права, хаотично мінує місцевість.

 

На Сіверському напрямку вороги були зосереджені на розвідці, є проблеми  з забезпеченням військ боєприпасами.

 

На Слобожанському напрямку окупанти намагаються перекрити доступ до Сум  з південного напрямку та блокувати Ізюм, безуспішно.

 

На Донецькому напрямку росіяни не змогли просунутися в напрямку  населених пунктів Рубіжне, Сєверодонецьк, Лисичанськ, зазнали значних втрат та відійшли. В районі Попасної противник намагається утримати положення. Не має успіху біля Авдіївки.

 

«Віримо в ЗС України! Ворог знесилений та деморалізований! Слава Україні!», - додають у Генштабі.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що захисникам України вдалося зупинити російського агресора, тож наші війська переходять у контрнаступ.