Повітряні Сили ЗСУ демонструють справжню військову майстерність у війні з РФ

19:44, 08.03.2022
Повітряні Сили ЗСУ демонструють справжню військову майстерність у війні з РФ

Повітряні Сили наносять нищівних втрат ворогу, самовіддано відбивають повітряні удари противника та ведуть постійну повітряну розвідку. (facebook.com/kpszsu)

Наші сили з протиповітряної оборони демонструють справжню військову майстерність, знищуючи сучасні літаки і вертольоти противника, збиваючи в небі крилаті ракети.

 

Як інформує Україна молода, на цьому акцентує увагу суспільства заступник міністра оборони Ганна Маляр.

 

«Якщо ви читаєте ось такі новини:

 -в небі над Волновахою  збито черговий ворожий штурмовик Су-25 або

-протягом доби зенітними ракетними підрозділами знищено три ворожих літаки і два вертольота окупантів або

-кілька хвилин тому збили крилату ракету, випущену по столиці України з території Республіки Білорусь літаком ТУ-22

знайте, що це наші Повітряні сили Збройних Сил України», - зазначає пані Маляр.

 

Вона нагадала, що з перших хвилин масштабного нападу Росії саме Повітряні Сили ЗСУ першими прийняли на себе масовані ракетні удари окупаційних військ. Адже першочерговою ціллю ворога було знищення об’єктів системи протиповітряної оборони держави.

 

«Проте ми встояли, витримали удари противника!… Це вони рятують тисячі наших життів. Це їхні екіпажі бойових літаків Су-24м і Су-25 здійснювали авіаційну підтримку підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, знищуючи колони військової техніки та живої сили російських військ у Київській, Сумській, Чернігівський і Харківській областях», - констатувала заступниця міністра.

 

                                                 Генерал-лейтенант Микола Олещук.

 

Раніше Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук наголошував, що російські окупанти ведуть підлу наступальну загарбницьку війну на нашій рідній землі і застосовують проти Збройних Сил та мирних мешканців балістичні ракети дальньої дії, оперативно-тактичні комплекси й оперативно-тактичну авіацію.

 

За його словами, щогодини Повітряні Сили наносять нищівних втрат ворогу, самовіддано відбивають повітряні удари противника та ведуть постійну повітряну розвідку.

 

До речі, до строю авіації Повітряних Сил повернулися десятки досвідчених військових льотчиків від капітана – до генерала, які раніше були звільнені з війська в запас. Свій досвід та професійні навички вони демонструють при виконанні найскладніших завдань, зокрема в небі над столицею нашої України.

 

Як повідомляла «УМ», путінська армія практично повністю вичерпала свій потенціал. Це помітно не лише в масовій мобілізації у РФ, а й в нестачі військової техніки та боєприпасів.