Зеленський пропонує окупантам скласти зброю: «Рятуйте ваші життя»

12:29, 28.02.2022
Зеленський пропонує окупантам скласти зброю: «Рятуйте ваші життя»

Фронтові світлини зниженої ворожої техніки і живої сили окупантів. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Президент України Володимир Зеленський закликав російських окупантів скласти зброю, покинути бойову техніку і тікати, рятуючи власні життя.

 

За його даними, військовий напад Росії на Україну призводить до таких економічних збитків у РФ, ніби війна пройшла їхньою територією, тим більше, що 4,5 тисячі загарбників уже вбито.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у зверненні до народу в понеділок, 28 лютого.

 

«Європа закрила небо для всіх російських літаків. Глобальний бізнес відмовляється від будь-яких зв’язків з російськими компаніями. Подивимося, чим закінчиться цей тиждень для російської валюти, яким буде падіння рубля.

 

Поки продовжується це злочинне вторгнення в Україну, російська держава зазначає таких збитків, ніби війна пройшла і їхньою територією», - наголосив глава держави.

 

І поцікавився у рядових солдат ЗС РФ: «Для чого все це вам? Російським матерям, російським вчителям, російським підприємцям, просто звичайним людям. Вже 4,5 тисячі російських солдатів вбито. Заради чого ви всі сюди прийшли?».

 

Відтак, він звернувся до російських військових російською мовою з закликом кидати техніку і йти геть.

 

"Бросайте вашу технику и уходите. Не верьте вашим командирам, не верьте вашим пропагандистам. Просто спасайте ваши жизни, уходите", - сказав Верховний Головнокомандувач України.

 

 

Зауважимо, що у понеділок вранці Міноборони повідомило актуальні на цей час орієнтовні дані про втрати особового складу ворога, які склали орієнтовно 5300 людей (йдеться про сукупно  вбитих, поранених і захоплених в полон).

 

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр стверджує, що сумарні орієнтовні втрати ворога з 24.02 по 28.02 станом на 6.00 ранку є наступними:

 

Літаки - 29

гелікоптери - 29

Танки - 191

Бойові броньовані машини - 816

Гармат - 74

ЗРК БУК - 1

Град - 21

Автомобільна техніка - 291

Цистерни - 60

БпЛА ОТР - 3

Кораблі/катери - 2

Засоби ППО - 5

Особовий склад орієнтовно 5300 (уточнюється).

 

 

Інформація орієнтовна, оскільки її вкрай складно отримувати після бою, адже командири насамперед зосереджуються на веденні бою.

 

Крім того надходження даних може відбутись наступного дня, а іноді і через день після бою.

 

Як повідомляла «УМ»,  Зеленський закликає невідкладно прийняти Україну до Євросоюзу за новою процедурою.