Вселенський патріарх Варфоломій закликає гаряче молитися за мир в Україні

15:03, 13.02.2022
Вселенський патріарх Варфоломій закликає гаряче молитися за мир в Україні

Вселенський патріарх Варфоломій закликає всі сторони йти шляхом діалогу і поваги до міжнародного права. (facebook.com/ecumenicalpatriarchate)

Вселенський патріарх Варфоломій закликав гаряче молитися за збереження миру в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні Вселенського патріархату в соцмережах у неділю.

 

«Ми закликаємо до гарячої молитви всім серцем за збереження миру в Україні. Справді, слід беззастережно протиставити можливості нової війни у ​​Європі внаслідок ескалації насильницької риторики та мілітаризації кордонів між Росією та Україною.

 

Ми закликаємо до міцного миру, стабільності та справедливості в регіоні. Мир — це питання вибору, і його мають розділяти всі сили, які беруть участь у цьому надзвичайно складному та делікатному геополітичному контексті. Обов'язок усіх нас - молитися за мирне вирішення конфліктних ситуацій та беззастережну повагу та захист прав та гідності людини та активно сприяти їх мирному врегулюванню», - йдеться у повідомленні.

 

Також Вселенський патріархат закликає всі сторони йти шляхом діалогу і поваги до міжнародного права, «щоб покласти край конфлікту і дати всім українцям можливість жити в гармонії».

 

У Вселенському патріархаті також нагадали крилатий вислів Бенджаміна Франкліна: «Ніколи не було хорошої війни або поганого миру. Війна може видатися солодкою тільки тим, хто її не відчував».

 

«Зброя – це не вихід. Навпаки, вона може лише обіцяти війну та насильство, скорботу та смерть. Як нещодавно сказав наш улюблений брат Франциск, Папа Римський: «Давайте не забувати: війна це божевілля», - наголосили на Фанарі.

 

І додали: «Всі служителі Церкви, всі представники релігійних традицій, всі люди доброї волі, кожен з нас, повинні закликати до мирного вирішення цієї небезпечної ескалації слів і засобів, що зловісно впали тягарем на голову українського народу. Мовчання і байдужість - не варіант. Немає миру без постійної пильності. Тому ми всі "засуджені" на мир, а значить, судилося на постійну боротьбу за його встановлення та оборону».

 

Як повідомляла «УМ», на тлі загрози вторгнення російських військ в Україну, письменники, художники, артисти та вчені нашої країни звернулися до світових лідерів із закликом до миру.