На Вінниччині судитимуть за наругу над прапором 18-річну дівчину

13:30, 13.01.2022
На Вінниччині судитимуть за наругу над прапором 18-річну дівчину

18-річна дівчина познущалася з прапора начебто неприязні стосунки із працівницею старостату (Фото Нацполіції)

 18-річна вінничанка постане перед судом за те, що вчинила наругу над державною символікою.

 

Дівчина, перебуваючи  в стані алкогольного сп’яніння зняла з адмінбудівлі Державний Прапор України та написала на ньому непристойності. Свої вчинки пояснює неприязними стосунками з працівницею старостату.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба поліції Вінницької області. 

 

У ніч на 12 січня зловмисниця з адміністративного приміщення Оленівського старостинського округу Вороновицької ТГ зняла державний прапор України та зробила на ньому нецензурний напис. Проводиться досудове розслідування. За словами начальника Відділу поліції №5 Вінницького РУП Андрія Оберняка, повідомлення про правопорушення надійшло до поліції від старости села. Вжитими розшуковими заходами поліцейські встановили особу, причетну до цього. Нею виявилась 18-річна місцева мешканка.

 

Як з’ясувалось, підозрювана, яка перебувала в стані алкогольного сп’яніння, вчинила правопорушення через неприязні стосунки з працівницею старостату.

 

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1. ст. 338 ККУ (наруга над державними символами). За таке правопорушення передбачено покарання до трьох років позбавлення волі.

 

Нагадаємо, на Дніпропетровщині школярка спалила прапор України та виклала відео у соцмережі.

 

До слова, мешканця Маріуполя судитимуть за спалений прапор України. Злочин за цією статтею карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до двох років.