Десантник Ілля Супрун підірвався на міні під Ясинуватою, фото

12:11, 12.01.2022
Десантник Ілля Супрун підірвався на міні під Ясинуватою, фото

Десантник 25-ї Січеславської бригади Ілля Супрун. (facebook.com/Anna Kyrychenko)

Боєць 25-ї Січеславської повітрянодесантної бригади Ілля Супрун загинув, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої поблизу села Крива Балка Ясинуватського району Донецької області у понеділок, 10 січня.

 

Захиснику України було 23 роки. Він мешкав у місті Дніпро, мав поліське коріння.

 

Разом із ним загинув ще один воїн ЗСУ, але його прізвище ще не оприлюднено.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднили його родичі.

 

Зокрема, його хрещена Анна Кириченко з Дніпра написала у соцмережах в ніч на середу:

 

«Загинув, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої, захищаючи Україну, мій племінник, хрещений син. Супрун Ілля. Військовослужбовець 25-ї Повітрянодесантної  бригади, мужній воїн…маленький син… талановитий, красивий юнак… Я не знаю, що сказати. Я збиралась силами цілий день, щоб це написати».

 

За її словами, Ілля є випускником Ліцею інформаційних технологій у Дніпрі та Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

 

На оприлюднених пані Кириченко світлинах видно, що десантник Супрун брав участь у Параді Незалежності в центрі Києва, служив у 25-й повітрянодесантній Січеславській бригаді.

 

Інша родичка полеглого, Анна Кух з Рівненщини написала в середу:

 

«Ще позавчора війна була порівняно далеко і враз все змінилося. Її чорне крило торкнулось і нашої родини. В зоні ООС загинув внучок моєї двоюрідної сестри Ілля Супрун. Ще один Герой злетів у небо Ангелом…. Невимовне горе… Сумуємо…. Поділяємо біль втрати. Нехай наші щирі молитви долинуть до Бога і милосердний Господь упокоїть його світлу душу в Царстві Небесному! Вічна світла пам’ять. Герої не вмирають».

 

 

Волинське місцеве видання «Нове життя» додає, посилаючись на власні джерела, що Ілля Супрун має поліське коріння.

 

«Його бабуся Віра Іванівна Кравчик – уродженка села Деревок на Любешівщині», - пишуть волинські журналісти.

 

Зазначимо, що Донецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом загибелі військовослужбовців об’єднаних сил.

 

«За попередньою інформацією, 10 січня 2021 року під час робіт по відновленню мінно-вибухових загороджень на підконтрольній Україні території поблизу населеного пункту Крута Балка у Донецькій області внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинуло двоє військовослужбовців.

 

Кримінальне провадження розпочато за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 КК України)», - йдеться у повідомленні.

 

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у Краматорську.

 

Як повідомляла «УМ», боєць 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Ігор Тичина помер від наслідків поранення кулею ворожого снайпера у військовому госпіталі у Харкові 1 січня 2022 року.