У Львові в нічному клубі стався мовний скандал

16:09, 10.01.2022
У Львові в нічному клубі стався мовний скандал

Юрія ображає, що туристи співали пісні Григорія Лєпса, який підтримав окупацію Криму. (Фото: Типовий Львів)

У Львові охорона нічного клубу Split вигнала місцевого жителя через його зауваження щодо російської поп-музики, яка звучала в караоке.

 

Сталося це попри мораторій на російську музику у розважальних закладах міста Лева.

 

Як інформує УМ, про це повідомив у відеозверненні в Ютубі сам учасник інциденту.

 

Чоловік на ім'я Юрій розповів, що під час відвідин нічного клубу Split у Львові він почув, що гості закладу співають виключно російськомовні поп-пісні.

 

Оскільки у львівських розважальних закладах діє мораторій на таку музику, Юрій, за його словами, зробив зауваження власникам, а гостей ввічливо попросив утриматися від співів пісень Григорія Лєпса, який підтримує окупацію Криму.

 

У відповідь чоловік почув нецензурну лайку від людей за сусідніми столиками, а охоронці Split, аби припинити скандал, вигнали його на вулицю.

 

«Увірвалась охорона і вивела мене із закладу, а російськомовні туристи залишились там і продовжили співати свої російськомовні хіти», — розповів Юрій.

 

У нічному клубі Split інцидент не коментують. За інформацією кореспондента НВ Львів, російську музику у караоке тут замовити можна, попит серед відвідувачів на неї є.

 

Нагадаємо, що рішенням Львівської обласної ради від 18 вересня 2018 року № 745 та 7 жовтня 2021 року № 228 на території Львівської області встановлений мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

 

Як повідомляла УМ,  у Львові у ніч проти 24 грудня, на територію Генерального консульства  кинули коктейль Молотова.