ВІКНУ імені Шевченка випустив 160 лейтенантів, фото

21:54, 19.12.2021
ВІКНУ імені Шевченка випустив 160 лейтенантів, фото

Військовий випускний припадає на зиму, бо курсанти навчаються 5,5 років. (mil.univ.kiev.ua)

Випуск курсантів відбувся у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка вчора, 18 грудня.

 

Цього року ВІКНУ закінчили 160 курсантів, в тому числі 45 дівчат. Вони отримали своє перше офіцерське звання - лейтенант.

 

Як повідомляє "Україна молода", про це інформує прес-служба ВІКНУ на офіційній сторінці у Facebook.

 

Випуск курсантів дуже відрізняється від звичайного випускного в цивільних вузах. Військовий випускний припадає на зиму, бо курсанти навчаються 5,5 років.

 

Випуск курсантів насичений армійськими традиціями, починаючи від монеток, які військовослужбовці підкидають вгору, проходячи «коробкою», закінчуючи останньою вечірньою перевіркою.

 

 

На церемонії випуску привітали молодих офіцерів ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров, Командувач Сухопутних Військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, Командувач ССО генерал-майор Григорій Галаган, Начальник головного управління МПЗ бригадний генерал Владислав Клочков.

 

 

«Шановні випускники, вітаю вас і весь інституту із випуском. Щиро дякую всім викладачам і тим, хто приймає участь у підготовці та вихованні справжніх патріотів, які стають у стрій бойових бригад, полків та інших підрозділів для того, щоб виконати священну місію служіння українському народові та захисту України», - наголосив  генерал-полковник Олександр Сирський.

 

За його словами, попереду у лейтенантів дуже багато випробувань, тому побажав «пройти їх з гідністю і досягти високих звершень».

 

 

До речі, у строю серед молодих офіцерів було й сім учасників бойових дій. Один з них - лейтенант Максим Трачук. За участь у бойових діях на Донбасі він нагороджений орденом "За мужність".

 

На плацу випускники попрощалися із прапором інституту та пройшли урочистим маршем.

 

 

Як повідомляла раніше "УМ", у КНУ імені Тараса Шевченка розповіли чим різняться будні студентів та курсантів.