«Чарівники Запоріжжя»: волонтери зібрали подарунки для дітей загиблих воїнів

09:38, 13.12.2021
«Чарівники Запоріжжя»: волонтери зібрали подарунки для дітей загиблих воїнів

(Коллаж: facebook.com/groups/ЧАРІВНИКИ Запорізька область)

Волонтери зібрали 131 подарунок до дня Святого Миколая в рамках акції «Чарівники Запоріжжя» для дітей загиблих воїнів АТО та ОСС у Запорізькій області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила співорганізаторка проєкту Олена Волкова.

 

«Ми зіштовхнулись з тим, що є хлопці, які або померли, або покінчили життя самогубством, і ці втрати не є бойовими. Тобто їхні сім’ї не отримують виплат, не мають можливості поховати його, як військового. І вони не мають статусу сім’ї загиблого», - розповідає пані Волкова у коментарі кореспондентам Суспільного.

 

Для того, щоб взяти участь у проєкті,всім охочим потрібно було на Facebook-сторінці «Чарівники Запоріжжя»  обрати історію дитини, яка вразила їх,та написати під фото «я її чарівник».

 

 

Олена Волкова зазначила, що організатори завжди на зв’язку із батьками, тож знали хто та що хоче отримати на свята.

 

«Цього року в нас є такий видатний подарунок. В одному з сіл регіону живе хлопчик, йому 16 років, в нього є сестра 9 років, мама та бабуся. І в нього було побажання, щоб йому подарували швейну машинку. Він дуже хоче навчитись шити, щоб одягати свої сестру, маму та бабусю. Його Чарівник з Італії, він переслав нам кошти, і ось сьогодні ми підемо купляти йому якісну швейну машинку. А до цього купили тканини, нитки, голки, все, що не обхідно для шиття», – поділилася історією Олена Волкова.

 

Приносити свої подарунки «чарівники» розпочали на початку грудня. Фінальний день збору та пакування відбувся 12 грудня. Далі їх сортуватимуть по районах, і з 15 грудня волонтери почнуть розвозити подарунки дітям.

 

Подарунки для дітей, які живуть за межами обласного центру, передадуть до військкоматів відповідних населених пунктів, де родини зможуть їх забрати.

 

Акція для таких дітей в Запорізькій області відбувається вчетверте.

 

Як повідомляла «УМ», рятувальники ДСНС розповіли перехожим та школярам як безпечно відсвяткувати Новий рік та Різдво.