У Гадячі засудили жінку, яка втопила немовля у відрі з помиями

12:09, 30.11.2021
У Гадячі засудили жінку, яка втопила немовля у відрі з помиями

Породіллю засудили до двох років ув´язнення за те, що втопила новонароджену дитину

Два роки проведе за ґратами 21-річна Аліна Микитенко, яка позбавила життя свою новонароджену доньку. 

 

24 листопада Гадяцький райсуд Полтавської області виніс жінці такий вирок. Менше  року тому обвинувачена народила дитину та вкинула у відро з помиями, залишивши її там помирати. Дівчинка не вижила. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо з реєстру судових рішень та відкритих джерел

 

Як повідомила прес-служба Полтавської обласної прокуратури, ця подія сколихнула громадськість. У грудні 2020-го року, у селі Сватки Краснолуцької громади Миргородського району (раніше Гадяцький) близько 2-ї ночі місцева мешканка народила живу, здорову дівчинку вагою 2,6 кг і втопила у хатньому відрі з помиями. Лише вранці батьки породіллі викликали фельдшерку та повідомили про смерть дитини під час пологів.

 

Батькам та лікарям Аліна повідомила, що дівчинка народилася мертвою. Також жінка припустила, що якщо дитина і була живою, то вона перелякалася і запанікувала, тому не змогла її врятувати.

 

Однак у ці версії не повірила фельдшерка. Тож вона звернулася до правоохоронців. Ті провели розслідування й експертизи. Слідчі встановили, що жінка була на обліку в лікаря і знала строк вагітності, але відмовилася від медичної допомоги, бо нібито вирішила народжувати вдома. Крім того, експерти довели, що немовля прожило після народження щонайменше 10 хвилин і померло через механічну асфіксію, тобто втопилося.

 

Обвинувальний акт щодо породіллі прокуратура передала до суду у травні цього року. Врешті, Аліна Микитенко визнала провину і попросила суд суворо її не карати.

 

Суддя Людмила Максименко визнала полтавку винною в умисному вбивстві своєї новонародженої дитини (ст. 117 ККУ). У якості покарання вона призначила дівчині 2 роки ув’язнення. Вирок поки не набув законної сили та може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду упродовж 30 днів.

 

Як повідомляла УМ, на Волині зловмисники намагалися заживо поховати чоловіка.