У Криму помер український журналіст і політик Леонід Пілунський

13:45, 22.11.2021
У Криму помер український журналіст і політик Леонід Пілунський

Леонід Пілунський. (Фото: Фейсбук Ярослав Пілунський)

У Севастополі в окупованому Криму на 75-му році життя помер заслужений журналіст України, колишній депутат Верховної Ради АРК від Народного Руху України Леонід Пілунський.

 

Пан Леонід відідйшов у засвіти 21 листопада, в День Гідності та Свободи...

 

Дещо раніше його син, кінооператор Ярослав Пілунський писав, що його батько захворів на коронавірус і перебуває в реанімації.

 

Як інформує УМ, про смерть батька на своїй сторінці у Facebook повідомив Ярослав Пілунський.

 

“Мій батько пішов”, – написав Ярослав, який зараз живе і працює у Києві. 

 

Він зазначив, що його батько, справжній кримчанин, не покинув півострів і свій будинок.

 

“Залишився на своїй землі не тільки в радості. Справжній кримчанин, який знав його від підземних надр та підводних течій до історії народів, що передаються з рук до рук. Серцем і любов’ю знав корінний народ Криму. Ми повернемося додому і здійснимо твою мрію – справедливий до людей та природи край, де дихається легко та вільно”, – написав він.

 

Ярослав Пілунський також додав: "Дякую тобі батько! Ти живеш у мені та в твоїх онуках. Справа твоя лицарська не пропаде. Створене та написане тобою даватиме надію на справедливість наступним поколінням. А ми віримо що ти пішов на підвищення серед воїнів світла і зможешь ще врятувати багато життів".
 
 
Леонід Пілунський був неординарною особистістю, яскравою фігурою не тільки в кримській політиці й журналістиці, а й насамперед у кримській публіцистиці.
 
 
"Багато сімферопольців, мабуть, пам’ятають цикл теленовел під назвою «Сімферопольські історії» на Чорноморській ТРК, який вів Леонід Петрович. Цей цикл складався з 17 програм і був присвячений повоєнному Сімферополю – його рідному місту, яке він обожнював й історію якого він знав досконало. А ще Леонід Петрович був чудовим художником і поетом, кілька збірок його віршів побачили світ у Криму ще до окупації",  - нагадує кримчанка Вікторія Ковальська, яка нині живе у Києві. 

 

 

Леонід Петрович Пілунський народився 15 вересня 1947 року в Сімферополі. Заслужений журналіст України.

 

З 1996 р. очолював Кримську крайову організацію Народного Руху України.

 

У 2006-2010 рр. був депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим п’ятого скликання, заступником голови депутатської фракції Верховної Ради Автономної Республіки Крим “Курултай-Рух”.

 

Як повідомляла УМ, керівник авіатранспортного підрозділу ДП «Антонов» Михайло Харченко не задекларував нерухомість в окупованому Криму. При цьому у 2020-му році його право власності на цей об’єкт було зареєстровано за російськими законодавством.